Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

ANATPIXIΛΑ - Jessica Manning: Κράτησε την καρδιά της μετά τη μεταμόσχευση


 Ήταν στα 25 της χρόνια που η Jessica Manning υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση οργάνου. Η πρώτη γυναίκα στη Νέα Ζηλανδία που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς και ήπατος. Πλέον γίνεται διάσημη σε όλο τον κόσμο για το ιδιαίτερο ενθύμιο της ζωής της. Την παλιά της καρδιά.

H Jessica Manning έχει γίνει viral στα social media για το γεγονός πως κρατά την παλιά της καρδιά σε μια πλαστική σακούλα στο υπνοδωμάτιό της. Τα βίντεο στα οποία εξηγεί λεπτομερώς τον λόγο, συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

«Πάντα ήξερα πως η κατοχή της καρδιάς μου και η ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων θα ήταν ένα αμφιλεγόμενο θέμα» δήλωσε η 29χρονη Jessica Manning στο NeedToKnow.online μετά τις αντιδράσεις για το ανατριχιαστικό ενθύμιο.


Από τη στιγμή της γέννησής της, η Jessica Manning υπέφερε από προβλήματα υγείας. Γεννήθηκε με μισή καρδιά και μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε 200 καρδιαγγειακές επεμβάσεις. Μέχρι τα τρία της χρόνια είχε υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς.

Κάποια στιγμή οι γιατροί έδιναν στην Jessica Manning μόνο δύο χρόνια ζωής. Μετά τη διπλή μεταμόσχευση, διάρκειας 20 ωρών, έπεσε σε κώμα για πέντε ημέρες. Είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή που την άφησε ιατρικά νεκρή για 35 λεπτά.

Τη δώρισε, την επέστρεψαν, την κράτησε

Πριν από το μεγάλο χειρουργείο, είχε συμφωνήσει να δωρίσει την καρδιά της για έρευνα. Έναν χρόνο αργότερα, οι επιστήμονες της την επέστρεψαν. Αποφάσισε έτσι να την κρατήσει, ελπίζοντας να τη θάψει στον κήπο του μελλοντικού σπιτιού της. Εκεί που θα φυτέψει και ένα δέντρο προς τιμήν του δωρητή της καρδιάς της.

«Ως λήπτης οργάνου, είναι σχεδόν αδύνατο να εκφράσω με λόγια πόσο ευγνώμονες είμαστε. Όχι μόνο στον δότη, αλλά και στην οικογένειά του. Ό,τι κάνω στη ζωή μου, το κάνω για τον δότη μου. Το να πετυχαίνω τους στόχουςμου και να κάνω όλα τα πράγματα που αγαπώ είναι για να γιορτάσω το γεγονός ότι ο δότης μου εξακολουθεί να ζει».

Η Jessica Manning μοιράζεται την καρδιά της στα βίντεο του TikTok για να διδάξει τους ακόλουθούς της για τη σημασία της δωρεάς οργάνων και πώς αλλάζει μια καρδιά από την πάθηση. Οι υγιείς καρδιές έχουν το μέγεθος μιας γροθιάς. Η καρδιά της ήταν τριπλάσια. Επειδή όταν ένας μυς καταπονηθεί και υποστεί βλάβη, διογκώνεται.

Οι υποστηρικτές και τα αρνητικά σχόλια
Με τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok να έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές και τους περισσότερους να είναι υποστηρικτικούς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το να κρατά την καρδιά της είναι περίεργο.

«Πάντα ήξερα ότι το να έχω την καρδιά μου και να εκπαιδεύω για τη δωρεά οργάνων θα ήταν αμφιλεγόμενο. Παραδόξως το 90% των ανθρώπων το αγαπούν και το βρίσκουν πραγματικά ενδιαφέρον. Υπάρχει μόνο ένα μικρό ποσοστό που το θεωρούν περίεργο ή παράξενο.

Οι άνθρωποι που σχολιάζουν αρνητικά, πέφτουν τυχαία πάνω στη σελίδα μου. Δεν αφιερώνουν χρόνο να παρακολουθήσουν κάποιο από τα άλλα βίντεο, στα οποία εξηγώ γιατί την κράτησα ή τι πέρασα μέχρι να φτάσω σήμερα εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκτός από το να επιδεικνύει με υπερηφάνεια την παλιά της καρδιά, η Jessica Manning επιδεικνύει και τις ουλές της. «Λατρεύω τις ουλές μου και την ιστορία τους. Μπορεί να μην περνάω τα «πρότυπα ομορφιάς» αλλά ξέρω τι πέρασα για να αποκτήσω αυτές τις ουλές και είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου.

Γι’ αυτό αγαπώ τις ουλές μου κάθε μέρα και περισσότερο. Μακάρι κάθε άλλη γυναίκα και άντρας που παλεύει με την αποδοχή του σώματός του, να μπορούσε να αγαπήσει τον εαυτό του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις