Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Αντρέ Ριζόπουλος: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της Εύας Καϊλή


Έχοντας στο πλευρό της τρεις συνηγόρους υπεράσπισης, η Εύα Καϊλή θα παλέψει το μεσημέρι της Τετάρτης με νύχια και με δόντια, προκειμένου να μην προφυλακιστεί και να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο δωροδοκίας που έχει συνταράξει τις Βρυξέλλες και ολόκληρη την Ευρώπη.

Σήμερα, Τετάρτη η Εύα Καϊλή θα κληθεί σε ακρόαση, προκειμένου να προβάλει τους ισχυρισμούς της. Σε αυτό το δικαστικό συμβούλιο θα κριθεί εάν θα παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι τη δίκη της, ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη, πιθανότατα με όρους, εάν και εφόσον εντοπιστούν ενδείξεις συμμετοχής της στο σκάνδαλο δωροδοκίας που εμφανίζει αναμεμειγμένα και άλλους παράγοντες της Ευρωβουλής.

Σε αυτή τη διαδρομή η Εύα Καϊλή έχει μαζί της τόσο τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ευρωβουλευτή στην Αθήνα, καθώς και τον Andre Risopoulos (Αντρε Ριζόπουλος), δικηγόρο στις Βρυξέλλες, με ελληνική καταγωγή, όπως μαρτυρά το όνομά του.

Ποιος είναι ο Andre Risopoulos

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται, ο κ. Ριζόπουλος πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το ποινικό δίκαιο των επιχειρήσεων.

Δικηγόρος από το 1982, εξειδικεύτηκε σταδιακά στον τομέα αυτό, καθώς η ανάγκη για ιδιαίτερη επάρκεια σε αυτά τα θέματα αποδείχθηκε απαραίτητη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Παράλληλα, στο βιογραφικό του αναφέρεται πως υπερασπίζεται με διακριτικότητα επιχειρηματίες, οικονομικούς διαχειριστές και δημόσιους υπαλλήλους σε δίκες που συχνά καλύπτονται από τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης παρέχει νομικές συμβουλές σε εταιρείες.

Από το 2004, διδάσκει στο Solvay Brussels School και τακτικά κάνει δημοσιεύσεις σε νομικά περιοδικά. Επίσης, συμμετέχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια, κυρίως για το ξέπλυμα χρήματος και το ποινικό φορολογικό δίκαιο.

Ήταν μέλος του Συμβουλίου του Τάγματος στις Βρυξέλλες, ενώ διετέλεσε επί τρία έτη διευθυντής του γαλλόφωνου και γερμανόφωνου Δικηγορικού Συλλόγου, υπεύθυνος για το τμήμα ποινικού δικαίου, τα δικαιώματα υπεράσπισης και την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και παρακολουθεί στενά το βελγικό δόγμα και τη νομολογία στα ολλανδικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις