Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Πώς θα Eτοιμάσεις το πιο αξέχαστο γιορτινό Tραπέζι;


 Φέτος είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πως όλα όσα ονειρευόμαστε βρίσκονται δίπλα μας. Είναι οι στιγμές μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τα γέλια, οι αγκαλιές και οι ευχές δίπλα από το στολισμένο δέντρο μας. Είναι το σπίτι μας που μυρίζει φρεσκοψημένα γλυκά, το τραπέζι μας που γεμίζει με λαχταριστές γεύσεις και αγάπη, τα  λαμπερά χαμόγελα των παιδιών όταν ανοίγουν τα δώρα τους.  Η γαλήνη και η ηρεμία που νιώθουμε επειδή επιτέλους μπορούμε να χαλαρώσουμε λίγο, τα τηλέφωνα και οι φωτογραφίες που ανταλλάσσουμε με όσους βρίσκονται μακριά μας αλλά είναι πάντα στην καρδιά μας. Ας εκτιμήσουμε λοιπόν όλα όσα έχουμε και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τις φετινές γιορτες ακόμα πιο μαγικά. Επειδή για εμάς Χριστούγεννα σημαίνει καλό φαγητό, δημιουργήσαμε τον τέλειο οδηγό για να ετοιμάσεις το πιο αξέχαστο γιορτινό τραπέζι, 

Πρώτο βήμα: Τα πιο νόστιμα γλυκά

Αυτές τις μέρες ξεχνάμε λίγο τη δίαιτα και υποκύπτουμε όλοι στα γλυκά έχουμε οπότε επιβάλλεται! 

Παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, όπως και τα πιο αφράτα panettone, pandoro και κέικ με αμυγδαλόπαστα, για να απολαμβάνουμε με τον καφέ μας, όταν χαλαρώνουμε στην πολυθρόνα μας. Εννοείται δεν μείναμε μόνο σε αυτά. Επιλέξαμε επίσης μπισκότα και cookies, σοκολατένιες λιχουδιές, σπιτάκια από gingerbread και πολλά ακόμα γλυκά που θα σε βάλουν σε πειρασμό.

Η έκπληξη για το απόγευμα

Υπάρχει κάποιος που δεν αγαπά τη σοκολάτα; Σίγουρα όχι, οπότε σου προτείνουμε να δοκιμάσεις σίγουρα το απίστευτο φοντί σοκολάτας, βουτώντας μέσα φρέσκα φρούτα. Είναι απλά θεσπέσιο!

Το τραπέζι του ρεβεγιόν

Εμείς μετράμε αντίστροφα για φρεσκοψημένη τραγανή γαλοπούλα και  ψητό αρνάκι με πατάτες. Εσύ βέβαια μπορεί να θέλεις να δοκιμάσεις πάπια ή χήνα για φέτος, γιατί σκέφτεσαι κάτι διαφορετικό. Σου προτείνουμε να επιλέξεις την πρώτη ύλη σου μέσα από τη μεγάλη ποικιλία πουλερικών της Lidl, όλα εξαιρετικής ποιότητας, και μετά να πειραματιστείς με τις συνταγές σου για να εντυπωσιάσεις τους αγαπημένους σου. Στη γέμιση της γαλοπούλας μπορείς να προσθέσεις σταφίδες και να τη γαρνίρεις με ρύζι και λαχανάκια βρυξελλών. Συνοδεύουμε τα εκλεκτά πιάτα μας με κρασί Αγιωργίτικο ροζέ ημίξηρο.

Εμείς σου προτείνουμε να παίξεις και με πιο safe πιάτα από κρέας που αρέσουν σε όλους! Ταλιάτα στο φούρνο με πατάτες, μαγειρευτό οσομπούκο κατσαρόλας με ζυμαρικά, ή loin ribs στο φούρνο, για να μοσχομυρίσει το σπίτι. Υπάρχει και το χοιρινό γεμιστό ρολό, σαν την έκπληξη που θα βγάλεις στο τραπέζι και πίστεψέ μας θα ξετρελαθούν όλοι. Συνοδεύουμε το κρέας με το επετειακό κόκκινο κρασί Είκοσι Ιστορίες.

Τα ορεκτικά

Εκτός από τα κυρίως πιάτα, το τέλειο γιορτινό τραπέζι χρειάζεται και νόστιμα συνοδευτικά, που να ξέρεις πως θα το απογειώσουν και βέβαια θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο την όρεξη των καλεσμένων σου. Εμείς σου προτείνουμε χωριάτικες γεμιστές ραβιόλες, κροκέτες πατάτας και ψητά λουκάνικα. Να ξέρεις με αυτά τα πιάτα θα σε ψηφίσουν σαν την καλύτερη οικοδέσποινα.

Τα απαραίτητα: Τυριά και αλλαντικά

Τα τυριά και τα αλλαντικά δεν προορίζονται μόνο για το γιορτινό τραπέζι. Αυτές τις μέρες θέλουμε πάντα να τα έχουμε στο ψυγείο μας και να τα απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι κρασί, βλέποντας τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες. Τι πρέπει να έχεις; Παρμεζάνα, προσούτο πάρμας, ποικιλία από πατέ, τυρί roquefort, σαλάμι αέρος, αλλά δοκίμασε και ένα αλλαντικό από στήθος πάπιας ή χήνας που σίγουρα δεν το συναντάς συχνά, όλα από τα καταστήματα Lidl. Φυσικά το τέλειο πλατό τυριών-αλλαντικών θέλει και τα συνοδευτικά του, δηλαδή κρακεράκια, αλλά και ντιπ όπως μουστάρδα με μέλι και ανανά. Προτείνουμε Eden Drop ροζέ ξηρό οίνο, γιατί ταιριάζει ιδιαίτερα με αυτούς τους γευστικούς συνδυασμούς.

γιορτινό τραπέζι

Οι έξτρα πινελιές

Εμείς θα σου προτείνουμε και κάποια μυστικά, για να κάνεις τη διαφορά στο τραπέζι σου. Τι θα έλεγες να σερβίρεις σαν γαρνιτούρα και κρακεράκια με φιλέτο γαύρου, ζυμαρικά με σολομό ή σπαράγγια με παρμεζάνα; Μας ακούγονται πραγματικά λαχταριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις