Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

EKTAKTO: Ρωσική βάση στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών κτυπήθηκε από ουκρανικό UAV βαθιά μέσα στην Ρωσία! Καταστράφηκε ένα αεροσκάφος - Σκοτώθηκαν 3 άτομα

 


Η Ουκρανία έπληξε με UAV για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες την βάση Engels, κύρια βάση των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών Tu-160 και Tu-95 και που εδράζεται στην περιφέρεια Σαράτοφ της Ρωσίας, την περασμένη νύχτα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα ουκρανικά UAV κατάφεραν μέσα σε τρεις εβδομάδες να διατρήσουν δύο φορές την ρωσική αντιαεροπορική άμυνα σε βάθος 730 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι οι Ουκρανοί δεν έπληξαν αεροσκάφη, αλλά σκότωσαν τρία άτομα προσωπικό της βάσης, όμως φαίνεται ότι τουλάχιστον ένα στρατηγικό αεροσκάφος καταστράφηκε στο έδαφος! 

«Στις 26 Δεκεμβρίου γύρω στη 01:35 ώρα Μόσχας, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κατερρίφθη σε χαμηλό ύψος ενώ προσέγγιζε τη στρατιωτική αεροπορική βάση Engels στην περιφέρεια Σαράτοφ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ως αποτέλεσμα της πτώσης των συντριμμιών του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τρείς Ρώσοι στρατεύσιμοι του τεχνικού προσωπικού που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση τραυματίσθηκαν θανάσιμα».

Η βάση Engels βρίσκεται περίπου 730 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Είναι μία από τις δύο βάσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών της Ρωσίας, ενώ η άλλη βρίσκεται στην Άπω Ανατολή.

Καταγράφηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις ενώ χτύπησαν οι σειρήνες αεροπορικής άμυνας

Επίσης τρεις ουκρανικές μονάδες σαμποτάζ ανήμερα των Χριστουγέννων προσπάθησαν να μπουν στην Ρωσία για σαμποτάζ σε κέντρο καυσίμων, αλλά δεν τα κατάφεραν κι εξοντώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις