Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Παύλος Μαρινάκης στον E.T.: Για κάθε φόρο που μειώνεται, αυτοί βγάζουν και μία λίστα


«Ο μοναδικός εκφραστής της προόδου της χώρας, του μετρήσιμου έργου προς όφελος των πολιτών, της σταθερότητας και της αποτελεσματικότητας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τονίζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

«Οσα έγιναν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχαν γίνει στη χώρα για δεκαετίες», σημειώνει, ενώ τονίζει ότι προτεραιότητα της Ν.Δ. για την επόμενη τετραετία είναι «να συνεχίσουμε μέσα από τη μείωση των φόρων και των εισφορών, αλλά και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, να δημιουργούμε ακόμα πιο πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Τονίζει εξάλλου ότι «ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπεί τον λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση» και ότι «είναι πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να “μοιράζει λεφτά” πάντα, εκτός από την περίοδο που κυβερνά», ενώ σχολιάζει στον απόηχο και της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για το απόρρητο των επικοινωνιών, ότι «για κάθε φόρο που μειώνεται, δημοσιεύουν μια “λίστα”, για κάθε μονάδα που μειώνεται η ανεργία, βρίσκουν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, για κάθε μείωση του δημόσιου χρέους, θέτουν ζητήματα δημοκρατίας».

Κύριε Μαρινάκη, είμαστε στην τελική ευθεία για τις κάλπες, «μυρίζουν εκλογές» όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός. Πότε εκτιμάτε ότι θα γίνουν και ποια χαρακτηριστικά θα έχει αυτή η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.;

Οσο πλησιάζουμε προς το τέλος της τετραετίας νομοτελειακά «μυρίζουν εκλογές», την ημερομηνία διεξαγωγής τους, όμως, την περιμένουμε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η Νέα Δημοκρατία θα φτάσει ως τις κάλπες μιλώντας για το έργο των τριάμισι τελευταίων ετών. Για την κυβέρνησή μας που κατάφερε να κρατήσει τη σταθερότητα στη χώρα, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τη συνέπεια στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος. Κυρίως όμως, θα μιλήσουμε για τη συνέχεια όλων αυτών και το όραμα της παράταξης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. και πότε προγραμματίζετε να τα ανακοινώσετε;

Οι τελικές αποφάσεις είναι αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου του κόμματος. Γίνονται επαφές με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που πιστεύουν στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναγνωρίζουν τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. Εμπειρα και νέα στελέχη που μοιράζονται την αγάπη για τον τόπο τους, που θέλουν να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών. Ανθρώπους με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά.

Γιατί επιλέγει η Ν.Δ. να πορευθεί προς τις κάλπες και να διεκδικήσει την αυτοδυναμία προβάλλοντας ως βασικό δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας»;

Το βασικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή πίσω. Ο μοναδικός εκφραστής της προόδου της χώρας, του μετρήσιμου έργου προς όφελος των πολιτών, της σταθερότητας και της αποτελεσματικότητας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπεί τον λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση. Για πρώτη φορά, όσο θυμάμαι, δεν υπήρξε ξανά εκλογική διαδικασία στην οποία ήταν τόσο ξεκάθαρες οι ερωτήσεις και ακόμα πιο ξεκάθαρες οι απαντήσεις.

Μέσα σε αυτή τη δίνη των κρίσεων, από την πανδημία έως την τρέχουσα ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, έχουν στηριχθεί -και εξακολουθούν να στηρίζονται- επαρκώς οι οικονομικά ασθενέστεροι; Διότι η αντιπολίτευση σας καταλογίζει ότι δεν κάνετε αρκετά και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά, αλλά και υπόσχεται ο ίδιος περισσότερα…

Εχουμε πολύ σημαντικότερα ζητήματα να διαχειριστούμε από τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που αλλεπάλληλες κρίσεις έπληξαν τη χώρα μας, όπως και όλο τον πλανήτη, η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, προσέλαβε χιλιάδες υγειονομικούς, έδωσε ανάσα σε επιχειρήσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή -η οποία επιστράφηκε μόνο κατά ένα ποσοστό ή σε πολλές περιπτώσεις καθόλου-, φορολόγησε για πρώτη φορά τα υπερέσοδα των εταιριών ενέργειας επιστρέφοντάς τα στους καταναλωτές, απορροφώντας έτσι τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας. Δημιούργησε το «καλάθι του νοικοκυριού» ως ανάχωμα στις αυξήσεις των προϊόντων, βάζοντας τον ανταγωνισμό της αγοράς να δουλέψει προς όφελος των καταναλωτών και εδώ και 6 εβδομάδες οι τιμές πολλών προϊόντων είτε μειώνονται είτε παραμένουν σταθερές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να δαπανήσουμε όλα τα αποθεματικά το πρώτο τρίμηνο της πανδημίας, χωρίς να υπολογίζει -κατά την προσφιλή του συνήθεια- το δημοσιονομικό κόστος. Είναι, άλλωστε, πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να «μοιράζει λεφτά» πάντα, εκτός από την περίοδο που κυβερνά.

Εχετε πραγματοποιήσει αρκετές περιοδείες και έχετε συνομιλήσει μεταξύ άλλων με πολλούς ανθρώπους από τη μεσαία τάξη απέναντι στην οποία η Ν.Δ. είχε αναλάβει το 2019 πολύ ισχυρές δεσμεύσεις. Με πόση πειστικότητα μπορείτε να τους λέτε σήμερα «το είπαμε, το κάναμε»; Αλλά και τι μπορεί να περιμένει η μεσαία τάξη από τη Ν.Δ. την επόμενη τετραετία;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν το 2019 με τους πολίτες μια συμφωνία αλήθειας. Δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε φόρους και το κάναμε. Σήμερα πάνω από 50 φορολογικοί συντελεστές έχουν μειωθεί. Δεσμευτήκαμε ότι θα δημιουργήσουμε νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και πάνω από 250.000 νέες θέσεις εργασίας άνοιξαν και ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο φορές. Μειώσαμε, έτσι, κατά 6% την ανεργία, η οποία σήμερα βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό δωδεκαετίας. Δεσμευτήκαμε ότι θα αυξήσουμε τις συντάξεις και θα τις αποδίδουμε στην ώρα τους. Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης έχουν διεκπεραιωθεί και από εκεί που χρειάζονταν τρία και τέσσερα χρόνια για να πάρει ένας άνθρωπος τη σύνταξη για την οποία εργαζόταν μια ζωή, τώρα χρειάζεται το πολύ 60 ημέρες.

Αρα η φράση «το είπαμε, το κάναμε» είναι πραγματικότητα για αυτή την κυβέρνηση. Και με την εντολή των Ελλήνων πολιτών θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις και εκσυγχρονίζοντας ακόμα περισσότερο θεμελιώδεις πυλώνες του κράτους.

Παρακολουθούμε τη Ν.Δ. να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών προβάλλοντας τη συνέπεια των προεκλογικών δεσμεύσεών της, το ερώτημα όμως αφορά και το σχέδιό της για το μέλλον; Ποιες θεωρείτε τις μεγάλες προτεραιότητες για τη χώρα την επόμενη τετραετία, αλλά και ποιο το μήνυμά σας ειδικότερα στους νέους; Γιατί να εμπιστευτούν τη Ν.Δ.;

Οι άμεσες προτεραιότητές μας είναι να συνεχίσουμε μέσα από τη μείωση των φόρων και των εισφορών, αλλά και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, να δημιουργούμε ακόμα πιο πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους πολίτες. Να συνεχίσουμε να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη και ευκολότερη απαλλάσσοντάς τους από τη γραφειοκρατία και τις ουρές μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κρατικών υπηρεσιών. Να προχωρήσουμε με περισσότερες στοχευμένες παρεμβάσεις στην ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο της Δικαιοσύνης και την ενίσχυση του ΕΣΥ. Να απελευθερώσουμε παραγωγικές δυνάμεις, να αλλάξουμε σελίδα στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να δημιουργήσουμε τη χώρα στην οποία μας αξίζει να ζούμε.

Γιατί συνδέετε τη σταθερότητα με την αυτοδυναμία της Ν.Δ., τη στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας δεν υπάρχει πολιτική αστάθεια;

Οι πολίτες θα αποφασίσουν για την αυτοδυναμία της Ν.Δ., σύμφωνα με το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση μέσα σε αυτή την τετραετία. Οσα έγιναν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχαν γίνει στη χώρα για δεκαετίες, χωρίς καν να συνυπολογίζουμε τις πρωτοφανείς έκτακτες συνθήκες. Δεν είναι λοιπόν αλαζονικό το να επιδιώκουμε και να αισιοδοξούμε για την αυτοδυναμία.

Μια κυβέρνηση συνεργασίας, προϋποθέτει ένα minimum σύμπνοιας και συνεννόησης στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Οταν τα υπόλοιπα κόμματα επενδύουν στο χάος και γυρίζουν την πλάτη στις μεγάλες εθνικές προκλήσεις, ή «πατούν σε δύο βάρκες» ψάχνοντας το ιδανικό εκλογικό τους κοινό, δεν δείχνουν έτοιμα να βάλουν το καλό των πολιτών πάνω από το κομματικό τους συμφέρον. Εμείς δεν κλείσαμε σε κανέναν την πόρτα, έχουμε ζητήσει κοινές λύσεις, έχουμε επιδιώξει το διάλογο. Δεν θα κάνουμε όμως παζάρια σε βάρος των Ελλήνων. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ για όλους τους πολίτες και με τη στάση της και τα αποτελέσματα της πολιτικής της το αποδεικνύει.

Mε τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το απόρρητο των επικοινωνιών κορυφώθηκε η πολιτική αντιπαράθεση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων όπου η αξιωματική αντιπολίτευση σας καταλογίζει διάθεση συγκάλυψης και θέτει ζητήματα δημοκρατίας. Τι απαντάτε; 

Η αντιπολίτευση ρίχνει λάσπη, κατηγορεί, θέτει ζητήματα «τριγμών στα θεμέλια της δημοκρατίας» και ανακαλύπτει σκάνδαλα χωρίς να έχει στοιχεία να τα αποδείξει.

Για κάθε φόρο που μειώνεται, δημοσιεύουν μια «λίστα», για κάθε μονάδα που μειώνεται η ανεργία, βρίσκουν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, για κάθε μείωση του δημόσιου χρέους, θέτουν ζητήματα δημοκρατίας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν μάθει να πολιτεύονται και να αντιπαρατίθενται στο δημόσιο διάλογο αφού δεν έχουν ούτε μια πρόταση για τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τις Ελληνίδες και τους Ελληνες.

Η κυβέρνηση έχει εισπράξει πολιτικό κόστος λόγω της υπόθεσης αυτής; Και τελικά η υπόθεση Ανδρουλάκη έχει καταστρέψει, πιστεύετε, κάθε πιθανή γέφυρα πολιτικής συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ; 

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι για το καλό της χώρας όχι απλώς συναινεί, αλλά έχει επιδιώξει και συγκλίσεις. Γιατί για μας δεν υπάρχει κομματική ταυτότητα στη χώρα. Θέλουμε μαζί μας όλους τους πολίτες, θέλουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές για όλους.

Η άποψή μου είναι πως οποιαδήποτε πολιτική συνεννόηση πρέπει να βασίζεται σε προγράμματα, προτάσεις και πολιτικές. Τις πολιτικές, όμως, τις εφαρμόζουν πρόσωπα. Αδυνατώ να θυμηθώ πότε ξανά στην ιστορία, το, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τρίτο κόμμα να προδικάζει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παζαρεύει το πρόσωπο του πρωθυπουργού, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου της Ν.Δ. εν όψει εκλογών, υπάρχει, φαντάζομαι, και ένας προσωπικός απολογισμός, καθώς συμπληρώσατε χθες έναν χρόνο στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Τι περιλαμβάνει και ποιες οι προκλήσεις από δω και πέρα για εσάς, ως γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ.;

Πριν ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου έκανε την τεράστια τιμή να με προτείνει για τη θέση του γραμματέα του κόμματος και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να με εκλέξουν σ’ αυτό το αξίωμα. Προσπάθησα -και προσπαθώ- να μην πάει ούτε μια μέρα χαμένη. Να βρίσκομαι, μαζί με τα άξια στελέχη του κόμματός μας, δίπλα σε κάθε πολίτη. Αυτό το σύνθημα έγινε για μας τρόπος ζωής. Από τις πρώτες κιόλας μέρες, ξεκινήσαμε ένα ευρύτατο πρόγραμμα περιοδειών σε όλη την Ελλάδα και έχουμε μέχρι σήμερα κάνει 50 επισκέψεις, 26 σε δήμους της Αττικής και 24 σε νομούς όλης της Ελλάδας. Στόχος μας να προβάλουμε το έργο της κυβέρνησης και να ακούσουμε αδιαμεσολάβητα, όσα θέλουν οι πολίτες να μας πουν. Αν για κάτι είμαστε σίγουρα υπερήφανοι είναι ότι καταφέραμε να ανανεώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του κόμματος με περισσότερους άξιους ανθρώπους με νέες, φρέσκιες ιδέες και ότι δεν «κρυφτήκαμε» ούτε μια στιγμή. Δεν θυμηθήκαμε τους πολίτες προεκλογικά, για να τους ζητήσουμε «σταυρό». Ημαστε και συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα τους. Αν αυτή μας η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα, αυτό μένει να το κρίνουν οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις