Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ev ψυχρώ παραδώσεις Κούρδων από τη Σουηδία για να πει το “Ναι” η Τουρκία!


 Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

Απίστευτα τα όσα εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ δύσης και Τουρκίας.

Παρά τη φαινομενική καταδίκη των απάνθρωπων πρακτικών και της προκλητικότητας της Τουρκίας, στην πραγματικότητα η Ευρώπη, όχι μόνο δε βλέπει αρνητικά την ανατολική χώρα αλλά….θέλει να είναι και καλό παιδί στα μάτια της!

Την Παρασκευή λοιπόν, η Σουηδία εξέδωσε τον Τούρκο πολίτη Μαχμούτ Τατ, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στη Σουηδία το 2015, αφού είχε καταδικαστεί στην Τουρκία σε κάθειρξη έξι ετών και 10 μηνών για σχέσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Θα σκεφτείτε, τι δουλειά είχε η Σουηδία να το κάνει αυτό;

Όμως όλα συνδέονται. Η Σουηδία είναι μια από τις χώρες που με αφορμή τον ρωσοουκρανικό πόλεμο ετοιμάζεται να μπει στο ΝΑΤΟ με διαδικασίες τύπου “κατεπέιγοντος” και σ’ αυτό πρέπει να συμφωνήσει και η Τουρκία.

Έτσι φτάνουμε στην απίστευτης αλαζονείας και προκλητικότητας δηλώσεις του Μπεκίρ Μποζντάγ:

«Είναι μια καλή αρχή από τη Σουηδία, η οποία δείχνει την ειλικρίνειά τους και την καλή τους θέληση. Ελπίζουμε πως θα ακολουθήσουν νέες (εκδόσεις) στο πλαίσιο αυτής της ειλικρίνειας», δήλωσε ο Μποζντάγ σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

«Σύμφωνα με το τριμερές μνημόνιο με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, θα πρέπει να άρουν όλα τα εμπάργκο όπλων σε βάρος της Τουρκίας, να αλλάξουν τη νομοθεσία τους για τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και να εκδώσουν όλους τους τρομοκράτες που θέλει η Τουρκία. Όλες αυτές οι προϋποθέσεις δεν θα πρέπει να περιοριστούν μόνο στις εκδόσεις», δήλωσε ο Μποζντάγ.

Μπεκίρ Μποζντάγ

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτημα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όμως συνάντησαν τις αντιρρήσεις της Τουρκίας, η οποία κατηγορεί τις δύο χώρες ότι προσφέρουν καταφύγιο σε μέλη του PKK και άλλων οργανώσεων.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως:

Η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι έχουν υποσχεθεί να συνεργαστούν με την Άγκυρα για να απαντήσουν πλήρως στις ανησυχίες της για την ασφάλειά της και επίσης να άρουν εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλει σε βάρος της Τουρκίας.

Το ΝΑΤΟ λαμβάνει τις αποφάσεις του με συναίνεση, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες χρειάζονται την έγκριση και των 30 κρατών μελών της συμμαχίας, όμως μόνο η Τουρκία εξακολουθεί να αντιτίθεται στην ένταξή τους και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει μέχρι να πάρει όσα ζήτησε…και απ’ ότι φαίνεται θα της τα δώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις