Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Προκλητική δήλωση Θεοδωρικάκου μετά από Tρεις Hμέρες

Δήλωση - μνημείο προκλητικότητας από τον εξαφανισμένο υπουργό Προστασίας του Πολίτη 
• Βρήκε ελάχιστες λέξεις να πει για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού στον 16χρονο, αλλά μπόλικες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της ΕΛ.ΑΣ.

Ενώ η ελληνική κοινωνία «βράζει» εδώ και τρεις ημέρες από το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από στέλεχος της ΔΙΑΣ παλεύει για τη ζωή του, ενώ χθες γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας νύχτας καταστολής από την ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιλέγει να προχωρήσει σε μια δήλωση που μόνο λάδι στη φωτιά μπορεί να ρίξει.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρέμενε εξαφανισμένος εδώ και τρεις ημέρες, δεν βρήκε κάποια λέξη να πει για τη δολοφονική επίθεση αστυνομικού κατά του νεαρού για 20 ευρώ και προτίμησε να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις και οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου προκειμένου να βγει από το…. καβούκι του.

Με μια δήλωση μνημείο προκλητικότητας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «ξεπετά» το δράμα του 16χρονου Κώστα και της οικογένειάς του μέσα σε μόλις λίγες λέξεις και στη συνέχεια επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να ταυτίσει το περιστατικό της Θεσσαλονίκης με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008.

Σήμερα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος άρπαξε την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση μιλώντας για επεισόδια και τραυματισμούς αστυνομικών κατά τις χθεσινές εκδηλώσεις, χωρίς, βέβαια, οι εικόνες άγριας καταστολής να βρίσκουν χώρο στην εμπρηστική του ανακοίνωση.


Η δήλωση

Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη -που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου- διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό.

Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στον δημόσιο βίο, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση.

Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας, μάλιστα, μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων.

Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης.

Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών, πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης. Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθύνω τη συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα.

Βέβαια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε σπεύσει τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τη σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποθεώσει την αδίστακτη κίνηση του πρωθυπουργού να εξαγγείλει εφάπαξ πληρωμή 600 ευρώ στους ενστόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις