Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Θλίψη στη Formula 1- Πέθανε ο Φίλιπ Στράιφ

 


Θλίψη προκάλεσε στη Formula 1, η είδηση του θανάτου του Φιλίπ Στράιφ. Ο Γάλλος πρώην πιλότος της F1 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η F1Media, επίσημος φορέας επικοινωνίας της F1.

«Με λύπη πληροφορήθηκα για τον θάνατο του Φιλίπ Στράιφ. Εδειξε απίστευτο θάρρος και αποφασιστικότητα σε όλη του την ζωή», έγραψε ο πρόεδρος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι σε ανάρτηση του στο Twitter.


Το τρομακτικό ατύχημα

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, είχε μείνει τετραπληγικός έπειτα από ένα τρομακτικό ατύχημα το 1989, κατά την διάρκεια ιδιωτικών δοκιμών για τη γαλλική ομάδα AGS στη βραζιλιάνικη πίστα Τζακαρεπάγκουα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Γεννημένος το 1955 στην Λα Τρονς, ο Στράιφ, αφοσιώθηκε έκτοτε στην υπεράσπιση των ατόμων με αναπηρία. Το ατύχημα του – μαζί με άλλων «πιλότων» – συνέβαλε σημαντικά στην βελτίωση της ασφάλειας στις πίστες.

O Στράιφ σπούδασε μηχανικός και εισήχθη από την Renault στον «κόσμο της F1» ως οδηγός δοκιμών το 1984. Το 1985 ανέβηκε στο βάθρο για μοναδική φορά στην καριέρα του στο τιμόνι ενός Ligier στην Αυστραλία, πριν ενταχθεί στην αγγλική ομάδα Tyrrell με την οποία αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος των Grand Prix του (48 από 53). Πριν από τη F1, ο Στράιφ, αγωνίσθηκε στις «24 Ώρες του Λε Μαν» και πήρε την δεύτερη θέση το 1981 με ένα Rondeau.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις