Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

H άλλη πλευρά των Tσιγγάνων: Ο Παναγιώτης Xαρίτος σπάει το κατεστημένο & γίνεται ο πρώτος Ρομά με μεταπτυχιακό


 Την αισιόδοξη είδηση της ημέρας αποτελεί ο Παναγιώτης Χαρίτος που κατάφερε να είναι ο πρώτος Ρομά με ακαδημαική διάκριση.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά επισημαίνονται τα εξής:

«Ο Χαρίτος Παναγιώτης είναι απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος κοινωνικής διοίκησης και πολιτικών επιστημών, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού μεταπτυχιακού επιπέδου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης» και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα.

Η άλλη πλευρά των Τσιγγάνων: Ο Παναγιώτης Χαρίτος σπάει το κατεστημένο & γίνεται ο πρώτος Ρομά με μεταπτυχιακό - Εικόνα 1

Στις 16 Δεκεμβρίου το 2022, ορκίστηκε στο πανεπιστήμιο του Βόλου, του παιδαγωγικού τμήματος «δημοτικής εκπαίδευσης» και έγινε ο πρώτος Τσιγγάνος στην Ελλάδα που αποφοίτησε από το «πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών» έχοντας καταφέρει να αποκτήσει ακαδημαϊκή διάκριση για την ερευνητική του ικανότητα.

Και συγγραφέας ο Ρομά Παναγιώτης Χαρίτος

Η ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία δεν σταματάει εδώ, καθώς, πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τα 25 Τσιγγάνικα Παραμύθια.

Η άλλη πλευρά των Τσιγγάνων: Ο Παναγιώτης Χαρίτος σπάει το κατεστημένο & γίνεται ο πρώτος Ρομά με μεταπτυχιακό - Εικόνα 2

Ο Τσιγγάνος συγγραφέας ξεκίνησε για πρώτη φορά να παραδώσει την Τσιγγάνικη γλώσσα σε γραπτό λόγο. Σε λίγο καιρό θα μας παρουσιάσει την έκδοση με το νέο του βιβλίο καταγραφή της Τσιγγάνικης διαλέκτου.

Η Ελληνική Πολιτεία χρειάζεται τέτοια παιδιά Ρομά πρότυπα με λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία και με σπουδές υψηλού επιπέδου επιστημονικής κατάρτισης, για να μπορέσει να πετύχει η κοινωνική ένταξή τους στην κυρίαρχη κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις