Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Kύπρος: Nέος Αρχιεπίσκοπος ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος


 Νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου εξελέγη από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ο μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος.

Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε το πρωί του Σαββάτου και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της, ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχιεπισκόπου, στην οποία ο Πάφου Γεώργιος έλαβε 11 ψήφους, ο Λεμεσού Αθανάσιος 4, ενώ υπήρξε και μία αποχή.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive, της ψηφοφορίας, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας εντός της Αρχιεπισκοπής, στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα. Μετά τη λειτουργία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου εξήλθαν και πορεύθηκαν εν πομπή προς τον παλαιό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη.

Εντός του καθεδρικού ναού, οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι υπέγραψαν τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου. Ακολούθησε προσευχή και στη συνέχεια αναγνώστηκε εντός του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου στον Αρχιεπισκοπικό θώκο.

Ο Μητροπολίτης Πάφου εισήλθε εντός του παλαιού καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, με τους πιστούς να φωνάζουν «άξιος». Τελευταίος υπέγραψε με κόκκινο μελάνι ο νέος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος, μετά την προσευχή, ευχαρίστησε τον κλήρο και τους λαϊκούς.

Ακολούθως οι Ιεράρχες μετέβηκαν στο Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής όπου ο νέος Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κλήρου και των λαϊκών. Παρών κατά τη διαδικασία ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος προσήλθε στην Αρχιεπισκοπή νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις