Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Mε γεννήτρια υδρογόνου και καθαρό νεράκι μπορεί να διανύσει 5.000 χλμ μόλις με 2 λίτρα

 ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΕΡΤ - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ!


Ρουμάνος μηχανικός από το Bacău σκέφτηκε μια ιδέα που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον κόσμο.

Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό. Και όχι μόνο το σκέφτηκε, αλλά το έκανε πράξη. Με μόλις με 2 λίτρα νερό, το αυτοκίνητο του μπορεί να διανύσει έως και 5.000 χιλιόμετρα.

Ο Gheorghe Bordeianu, ένας 50χρονος άνδρας, είναι μηχανικός TCM εργάστηκε για 20 χρόνια στο εργοστάσιο αεροσκαφών στο Bacău (Μπακάου).

Η τελευταία του ανακάλυψη ήταν μια γεννήτρια ιόντων που διαχωρίζει το υδρογόνο από το οξυγόνο, έτσι ώστε, συνδεδεμένη με έναν κλασικό κινητήρα αυτοκινήτου, να αντικαθιστά την παροχή καυσίμου βενζίνης ή ντίζελ. Επομένως, το μηχάνημα μπορεί να λειτουργεί μόνο με νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό που περιέχει υδρογόνο.

Το μόνο που θέλει να κάνει τώρα ο μηχανικός από το Bacău είναι να φτιάξει το δικό του εργοστάσιο για την παραγωγή αυτής της επαναστατικής γεννήτριας.

«Απέκτησα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1985 και η εφεύρεση εγκρίνεται τώρα στο Ινστιτούτο Θερμικών Μηχανών στο Γκρατς-Αυστρία. Η πιστοποίηση έχει τρία στάδια, και τώρα είμαι στο τελευταίο από αυτά. Μόλις το αποκτήσω, θέλω να δημιουργήσω ένα εργοστάσιο παραγωγής σειράς στην πόλη Bacău για τη συσκευή », εξήγησε ο Gheorghe Bordeianu.

Ο άντρας είναι πεπεισμένος ότι δεν θα βρει κάποιον να επενδύσει στην κατασκευή του εργοστασίου, αλλά είναι διατεθειμένος να το κάνει μόνος του.

Η ανακάλυψη του Gheorghe Bordeianu δεν παρέμεινε μόνο στο στάδιο της ιδέας, αλλά έκανε πράξη τη γεννήτρια σε αυτοκίνητα που οδηγεί εδώ και χρόνια, τροφοδοτώντας τα μόνο με νερό.

«Οποιοδήποτε υγρό που περιέχει υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο κινητήρα. Η συσκευή λειτουργεί με ξύδι και κόλα, ακόμα και με ούρα. Είναι οικολογικό γιατί καίει υδρογόνο και απελευθερώνει οξυγόνο στον αέρα», είπε ο μηχανικός από το Bacău.

Επιπλέον, δοκίμασε το αυτοκίνητο και στο RAR και τα αποτελέσματα για την εκπομπή επιβλαβών ουσιών είναι μηδενικά.

«Οποιοδήποτε υγρό θα έμπαινε στον κινητήρα, με ελάχιστα λίτρα μπορείς να διανύσεις 5.000 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο στο οποίο τοποθέτησα τη συσκευή κατανάλωνε 10 λίτρα βενζίνης ανά εκατό χιλιόμετρα πριν», εξήγησε επίσης ο Bordeianu.

Ο ίδιος έχει ένα αυτοκίνητο Cielo, το οποίο ξεμένει από καύσιμα μία φορά κάθε 60 ημέρες.

Ωστόσο, πολλοί εμπειρογνώμονες κρατούν αποστάσεις καθώς δεν πιστεύουν πως η ιδέα του Bordeianu είναι βιώσιμη. Με άλλα λόγια, είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Δυστυχώς αν κάνεις κλίκ στο παρακάτω λινκ θα σου πεί :

AΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ Ε;

Ουπς... Σφάλμα 404

Συγνώμη, αλλά η σελίδα που ψάχνετε δεν υπάρχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις