Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

MHTPOΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ: ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΦΗΤΩΝ!!!

 

«Εγώ δεν είμαι προφήτης. Είμαι προφητολόγος, όπως ο φιλόλογος» τονίζει ο μητροπολίτης Μόρφου και προειδοποιεί ότι «έρχεται σε ελληνικά μέρη μεγάλος σεισμός. Πολύ μεγάλος».

«Αποτέλεσμα μιας ουράνιας πληροφορίας ότι έρχεται μεγάλος σεισμός στα μέρη μας, τα ελληνικά και στη Μικρά Ασία που λέγεται Τουρκία και αύριο θα ξαναγίνει Ρωμιοσύνη και Μικρά Ασία και σε άλλες γειτονικές χώρες. Ηδη ξεκίνησαν πολλοί σεισμοί από τότε που αναμεταδώσαμε αυτό το πράγμα», δηλώνει κατηγορηματικά ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Προφητολόγος, όπως φιλόλογος…

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «προφητολόγο». «Εγώ δεν είμαι προφήτης. Είμαι προφητολόγος, όπως ο φιλόλογος. Ο φιλόλογος δεν γράφει ποιήματα, ασχολείται όμως με την ποίηση, με τα δοκίμια, τα πονήματα των συγγραφέων» εξηγεί.

«Για τον ίδιο λόγο ασχολούμαι και εγώ λόγω μιας ευθύνης που αισθάνθηκα τα τελευταία χρόνια μετά το 2012. Ολα αυτά που άκουσα από τους πατέρες και μητέρες που γνώρισα, όσο γίνεται να προετοιμαστεί ο λαός μας. Ο προφητικός λόγος που ανέπτυξα τα τελευταία χρόνια αποσκοπεί στη μετάνοια και όχι στον φόβο και τον πανικό. Πριν τη μετάνοια όμως προηγείται ο πανικός και ο φόβος», προσθέτει.

Συνεχίζοντας, ο μητροπολίτης τονίζει: «Εμείς ακούσαμε από κάποιους αγίους ότι έρχεται σε ελληνικά μέρη μεγάλος σεισμός. Πολύ μεγάλος. Ο άγιος Πορφύριος έλεγε ότι η προφητεία δίδεται στους ανθρώπους με την ελπίδα από το Αγιο Πνεύμα να μην πραγματοποιηθεί.

»Προφητεία δίδεται ως τρόπος μετάνοιας για να προετοιμαστούμε για την Αιώνια Ζωή, αφού δεν προετοιμαστήκαμε για το καλό. Αυτό είναι.

«Θέλουμε την αιώνια ζωή»

Με τη μετάνοια των λίγων θα έρθει μικρότερο το κακό.

»Δεν θα διαψευστούν οι προφήτες, αλλά εμείς να ενεργοποιήσουμε τη μετάνοιά μας. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, κληρικοί και λαϊκοί. Δεν πρέπει να προσευχόμαστε για τα επόμενα 10 – 20 χρόνια, είναι λίγα. Θέλουμε την αιώνια ζωή».

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και δημοσιεύεται τις τελευταίες μέρες τόσο στο youtube όσο και στη σελίδα της Μητρόπολης Μόρφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις