Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Aπό τη φυλακή-κάστρο στο «resort» Gevangenis Haren – Θα έχει «ανέσεις» που οι περισσότεροι δεν θα ζήσουν ποτέ - Θα είναι σαν... θέρετρο

 


Σε φυλακή «ξενοδοχείο» έχει προφυλακιστεί η πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ε.Καϊλή και η διαμονή της εκεί θα περιλαμβάνει ανέσεις που πολλοί Έλληνες πολίτες δεν θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να τις ζήσουν.

Ενώ όλη την ημέρα οι πληροφορίες επέμεναν ότι κρατείται σε φυλακή-κάστρο, το βράδυ πληροφορίες υποστήριξαν ότι μεταφέρθηκε σε φυλακή… resort των Βρυξελλών.

Από νωρίς χθες το πρωί διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η 44χρονη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα παραμείνει στη φυλακή Σεν Ζιλ των Βρυξελλών, η οποία μοιάζει με κάστρο, για πέντε ημέρες μέχρι να ξεκινήσει η δίκη της.

Πρόκειται για φυλακή που άρχισε να λειτουργεί το μακρινό 1884, με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών στις Βρυξέλλες, και μέχρι την περίοδο του Μεσοπολέμου στα κελιά της κρατούνταν αποκλειστικά κατάδικοι. Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ για να φυλακιστούν αντιστασιακοί, ενώ μετά τη λήξη του πολέμου χρησιμοποιήθηκε από τις βελγικές Αρχές για τη φυλάκιση όσων είχαν συνεργαστεί με τον στρατό του Χίτλερ.

Οι περίφημες φυλακές Σεν Ζιλ

Πλέον η φυλακή-κάστρο χρησιμεύει κυρίως για την κράτηση όσων αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες μέχρι την έναρξη της δίκης τους. Οι κρατούμενοι δεν φορούν στολή φυλακισμένων, ενώ οι πόρτες των κελιών τους παραμένουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι κρατούμενοι μπορούν να γευματίσουν μαζί ή να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων διάφορα σπορ, η παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων. Μάλιστα, κάθε δεύτερη ημέρα μπορούν να περάσουν όλοι μαζί ή κατά ομάδες το βράδυ σε κοινόχρηστους χώρους.

Σαν… θέρετρο

Ωστόσο, χθες το βράδυ μια πληροφορία από τις Βρυξέλλες, η οποία παρέμενε ανεπιβεβαίωτη μέχρι αργά τη νύχτα, ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε στις φυλακές Gevangenis Haren, στο Χάρεν.

Πρόκειται για νέες φυλακές στο βορειοανατολικό τμήμα της περιφέρειας των Βρυξελλών, η κατασκευή των οποίων άρχισε το 2018. Χαρακτηρίζονται από την άνεση των εσωτερικών χώρων, αλλά και τους γεμάτους πράσινο εξωτερικούς χώρους για τις βόλτες των φυλακισμένων, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και γήπεδα μπάσκετ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις