Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Tην καθαίρεσή της από την θέση της αντιπροέδρου του Eυρωκοινοβουλίου ζητούν οι ευρωσοσιαλιστές Το άρθρο 21 του ευρωπαϊκού κανονισμού που επικαλούνται - Και οι Πράσινοι έχουν καταθέσει το ίδιο αίτημα

 


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων. Η πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών (S&D), Iratxe Garcia Perez, ζητά την καθαίρεση της Ελληνίδας αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως εξηγεί, οι Σοσιαλδημοκρατές, θα επικαλεστούν στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων το άρθρο 21 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να καθαιρεθεί από την θέση η κ. Καϊλή. Επιπλέον, η κ. Πέρεζ, σημειώνει ότι όσο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, πρέπει να αντικατασταθεί η Εύα Καϊλή, προκειμένου να προστατευθεί η αξιπιστία του θεσμού και να μη χάσουν την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες.


Σύμφωνα με τους κανόνες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, απαιτείται πρώτα απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων με πλειοψηφία 60% και μετά έγκριση από την Ολομέλεια με τα 2/3.

Το αίτημα για την καθαίρεση της έχουν ζητήσει επίσης οι Πράσινοι του ευρωκοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ, έχει ζήτησει από την Εύα Καϊλή, μέσω του εκπροσώπου τύπου, να παραδώσει την έδρα της. Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθείται ο εθνικός κανονισμός και έτσι την έδρα θα πάρει ο τρίτος υποψήφιος, ο Νίκος Παπανδρέου.

Νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε αναρτήσει ότι παρατηρείται έντονη κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιο αναλυτικα είχε επισημάνει:

Έντονη κινητικότητα τώρα για την καθαίρεση της #Καιλη από Αντιπρόεδρος του @Europarl_EN. Σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΚ, απαιτείται πρώτα απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων με πλειοψηφία 60% κ μετά έγκριση από την Ολομέλεια με τα 2/3. Μηδενική ανοχή στην διαφθορά! #Καταρ ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις