Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ινδονησία: Ανακούφιση για τους τουρίστες - Δεν θα τιμωρούνται αv έχουv εξωσυζυγικές σχέσεις


Οι...αστεφάνωτοι τουρίστες με προορισμό το Μπαλί δε χρειάζεται πια να ζουν με τον φόβο του νόμου, αφού η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως η τιμώρηση όσων έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, θα αφορά μόνον τους ντόπιους.

Αυτό είναι κάτι που δεν είχε ξεκαθαριστεί στις πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον νέο νόμο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους τουρίστες, αλλά και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες ανά τον κόσμο. Η Ινδονησία αποτελεί, εξάλλου, έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπου η νομοθεσία γύρω από τέτοια ζητήματα είναι αρκετά πιο χαλαρή.

Ο Wayan Koster, ο κυβερνήτης του νησιού, χρειάστηκε εν τέλει να ξεκαθαρίσει τις διατάξεις του νόμου, διαβεβαιώνοντας τους τουρίστες ότι δεν πρέπει να ανησυχούν.

Σύμφωνα με τον Koster, η απαγόρευση δεν ισχύει για αυτούς. «Ο πρόσφατα επικυρωμένος ποινικός νόμος της Ινδονησίας δεν θα θέσει σε κίνδυνο τους επισκέπτες του Μπαλί», είπε.

Η ποινική δίωξη για εξωσυζυγική σεξουαλική επαφή θα είναι δυνατή μόνο εάν οι γονείς, οι σύντροφοι ή τα παιδιά των κατηγορουμένων κινήσουν νομική διαδικασία.


Επίσης, ο επικεφαλής τουρισμού του Μπαλί, Tjo-korda Bagus Pemayun, δήλωσε ότι οι ξένοι δεν πρέπει να αναβάλουν την επίσκεψή τους στο νησί και ότι τα ξενοδοχεία δεν θα ζητήσουν από τους πελάτες τους «απόδειξη γάμου».

Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων στον κόσμο, περίπου 231 εκατομμύρια άνθρωποι (87%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις