Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Έφηβος κατάπιε… μπλε μέδουσα – Πέρασε τα Χριστούγεννα στο vοσοκομείο


Ένας έφηβος πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων στο νοσοκομείο αφού κατάπιε μια μπλε μέδουσα, ενώ κολυμπούσε στην παραλία Bondi στην Αυστραλία.

Ο 18χρονος κατάφερε να επιστρέψει στην ακτή, αφού το κεντρί μπήκε στο στόμα του και από εκεί τον παρέλαβαν ναυαγοσώστες, οι οποίοι κάλεσαν ασθενοφόρο. Μια εκπρόσωπος του NSW Ambulance είπε στο NCA NewsWire ότι οι νοσοκόμοι έφτασαν στο σημείο και μετέφεραν το αγόρι οδικώς στο νοσοκομείο St Vincent.

Αργότερα πήρε εξιτήριο, επιβεβαίωσε το νοσοκομείο τη Δευτέρα. Δεν είναι γνωστό πώς η μπλε μέδουσα μπήκε στο στόμα του αγοριού ή αν ήταν νεκρή όταν την κατάπιε.

Οι μπλε μέδουσες επιπλέουν στην επιφάνεια του ωκεανού και μετακινούνται από τον άνεμο και το ρεύμα περισσότερο, παρά μέσω της ενεργητικής κολύμβησης. Ερευνητές από το UNSW λένε ότι περίπου 1 στους 6 Αυστραλούς έχει τσιμπηθεί από μπλε μέδουσα.

Οι ναυαγοσώστες βοηθούν στην αντιμετώπιση περισσότερων από 40.000 περιστατικών τσιμπήματος κάθε χρόνο, με την εν λόγω μέδουσα να είναι η κύρια αιτία παροχής πρώτων βοηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις