Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Πάπας Φραγκίσκος: Ξοδέψτε λιγότερα αυτά τα Χριστούγεννα και στείλτε τα Yπόλοιπα στους Oυκρανούς

 Ο ποντίφικας θύμισε στους πιστούς τα δεινά που αντιμετωπίζει φέτος η Ουκρανία

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την Τετάρτη τους πιστούς να ξοδέψουν λιγότερα για τις φετινές γιορτές και τα δώρα των Χριστουγέννων

και να στείλουν τη διαφορά στους Ουκρανούς ώστε να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την πείνα και το κρύο του χειμώνα.

Ο ποντίφικας, ο οποίος έχει κάνει εκκλήσεις για την Ουκρανία σχεδόν σε κάθε δημόσια εκδήλωση από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο, έκανε την απροσδόκητη έκκληση στο τέλος του εβδομαδιαίου κηρύγματος.

«Αδέρφια μου σας λέω, υπάρχουν τόσα δεινά στην Ουκρανία, τόσα πολλά», είπε, προσθέτοντας ότι ήθελε να επιστήσει την προσοχή στα ιδιαίτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι Ουκρανοί τους επόμενους μήνες, δεδομένης και των προβλημάτων παροχής ενέργειας εν μέσω χειμώνα.

«Είναι όμορφο να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, αλλά ας μειώσουμε το επίπεδο των χριστουγεννιάτικων δαπανών. Ας κάνουμε πιο ταπεινά Χριστούγεννα, με πιο ταπεινά δώρα και ας στείλουμε ό,τι εξοικονομούμε στον ουκρανικό λαό, που το χρειάζεται», είπε, προκαλώντας χειροκροτήματα από τους πιστούς.

«Υποφέρουν τόσο πολύ, πεινούν, νιώθουν το κρύο και πολλοί πεθαίνουν επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί και νοσοκόμες», είπε.

Πρόσθεσε ότι εκατομμύρια άμαχοι που υπομένουν τη μεγαλύτερη σύγκρουση της Ευρώπης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν να αντιμετωπίσουν τις διακοπές ρεύματος, θέρμανσης και νερού που προκλήθηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές καθώς επικρατούν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

«Ας μην ξεχνάμε. Χριστούγεννα, ναι. Σε ειρήνη με τον Κύριο, ναι. Αλλά και με τους Ουκρανούς στην καρδιά μας. Ας κάνουμε αυτή τη συγκεκριμένη χειρονομία για αυτούς», είπε ο Πάπας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ουκρανοί είναι ως επί το πλείστον Χριστιανοί Ορθόδοξοι.


Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις