Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου - Η αθλητική υπερεισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου έδωσε εντολή να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας


Κείμενο Μαρία Ζαχαροπούλου

Την επίσπευση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου ζήτησε ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Ο αθλητικός εισαγγελέας είχε βάλει στο «μικροσκόπιο» του την υπόθεση αμέσως μετά τον τραυματισμό του άτυχου πυγμάχου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα, που διενεργήθηκε μέσω της ΓΑΔΑ, έχει μπει στην τελική της ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου και αμέσως μετά η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα επιστραφεί από την αστυνομία στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο εισαγγελικός λειτουργός , με τη σειρά του, θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να αποφανθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος έδωσε σκληρή μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν από τις 16 Δεκεμβρίου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μετά από τραυματισμό στο κεφάλι σε γυμναστήριο αλλά δεν τα κατάφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις