Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Κεραυνοβόλο πυραυλικό κτύπημα των ρωσικών δυνάμεων: Νεκροί 600 Ουκρανοί στρατιώτες στο Κραματόρσκ λέει η Μόσχα - Τι ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

 


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιώτες σε μαζική πυραυλική επίθεση.

Οι Ρώσοι λένε ότι εξαπέλυσαν μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας, που στεγάζουν προσωρινά στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ο βομβαρδισμός που δέχθηκε το Κραματόρσκ έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών που προηγήθηκε στις αρχές του 2023 κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Μακίιφκα, που αποτελεί τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ και ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Το πρακτορείο NEXTA, έδωσε άλλη εκδοχή, βασιζόμενο σε δηλώσεις του δημάρχου του Κραματόρσκ.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο δήμαρχος της πόλης της Ουκρανίας, ο Αλέξάντερ Γκοντσαρένκο είπε ότι δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια, ενώ επισήμανε ότι από την ρωσική πυραυλική επίθεση καταστράφηκαν μόνο 2 εκπαιδευτικά ιδρύματα, 8 πολυκατοικίες και κάποια γκαράζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις