Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Aποκαλύψεις από τον πρίγκιπα Χάρι: «Σκότωσα 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν»

 


Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Spare» ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιοδείας του στο Αφγανιστάν.

Ακόμη σύμφωνα με την Telegraph κo πρίγκιπας Χάρι επισημαίνει ότι «δεν ήταν ένας αριθμός που με γεμίζει με ικανοποίηση, αλλά ούτε και με ντροπιάζει». Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ’  μιλάει ανοιχτά για τον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε, όσο υπηρετούσε στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλύπτει λεπτομέρειες της θητείας του στην εμπόλεμη ζώνη. Στο παρελθόν είχε θεωρηθεί στόχος τρομοκρατών λόγω των δύο αποστολών του στο Αφγανιστάν.

Και όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η νομική του μάχη με το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό υπουργείο αποφάσισε να μην παρέχει πλήρη αστυνομική προστασία στον Χάρι και την οικογένειά του όταν επισκέπτονται τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο δικηγόρος του Δούκα είπε ότι «δεν αισθάνεται ασφαλής» όταν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού έχασε την ασφάλειά του που χρηματοδοτούνταν από τους φορολογούμενους όταν αυτός και η σύζυγός του εγκατέλειψαν τα βασιλικά καθήκοντα. Στο παρελθόν είχε θεωρηθεί στόχος τρομοκρατών λόγω των δύο αποστολών του στο Αφγανιστάν.

Πρίγκιπας Χάρι: Ο Γουίλιαμ με άρπαξε από τον λαιμό και με πέταξε στο πάτωμα εξαιτίας της Μέγκαν

Απίστευτες κατηγορίες σε βάρος του μεγαλύτερου αδερφού του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, «εκστομίζει» ο πρίγκιπας Χάρι στην εκρηκτική του αυτοβιογραφία με τίτλο «Spare» («Ο εφεδρικός»).

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Χάρι αποκαλύπτει πως ο Γουίλιαμ του επιτέθηκε σωματικά όταν είχαν μια έντονη διαφωνία για την Μέγκαν Μαρκλ, την ηθοποιό που έμελλε να γίνει γυναίκα του πρίγκιπα Χάρι.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα δημοσιεύτηκε από τον Guardian. Δεν είναι γνωστό πώς η εφημερίδα απέκτησε αντίγραφο του βιβλίου πριν την κυκλοφορία του στις 10 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει τις διαρροές.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Χάρι, η αντιπαράθεση με τον Γουίλιαμ συνέβη το 2019 και ξεκίνησε όταν ο αδερφός του αποκάλεσε την Μαρκλ «δύσκολη», «αγενή» και «σκληρή», κάτι που ο Χάρι αποκαλεί στη βιογραφία του «παπαγαλία της αφήγησης του Τύπου» για την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε, γράφει ο πρίγκιπας Χάρι, μέχρι που ο Γουίλιαμ «με άρπαξε από τον γιακά, σπάζοντας το κολιέ μου, και… με έριξε στο πάτωμα».

Όπως λέει ο Χάρι, ο ίδιος και ο αδερφός του ήθελαν από καιρό να μιλήσουν για τις ρωγμές στην σχέση τους και τους αγώνες τους με τον Τύπο. Οταν όμως τελικά βρέθηκαν, εκείνη την ημέρα, ο Γουίλιαμ ήταν ήδη σε έξαλλη κατάσταση.

Ο Γουίλιαμ παραπονέθηκε για τη Μέγκαν, γράφει ο Χάρι, με τον μικρότερο αδερφό να του λέει πως επαναλάμβανε την αφήγηση του Τύπου και πως περίμενε κάτι καλύτερο από αυτόν. Αλλά ο Γουίλιαμ, λέει ο Χάρι, δεν ήταν λογικός, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να αρχίσουν να φωνάζουν ο ένας στον άλλον.

Ο Χάρι τότε κατηγόρησε τον αδερφό του ότι συμπεριφέρεται σαν κληρονόμος, μην μπορώντας να καταλάβει γιατί ο μικρότερος αδερφός του δεν αρκείται στο να είναι «εφεδρικός». Τα δύο αδέρφια αντάλλαξαν προσβολές, προτού ο Γουίλιαμ ισχυριστεί ότι προσπαθούσε να βοηθήσει.

Ο Χάρι είπε: «Είσαι σοβαρός; Να με βοηθήσεις; Συγγνώμη, έτσι το λες εσύ αυτό; Βοήθεια;».

Αυτό το σχόλιο, λέει ο Χάρι, εξόργισε τον αδερφό του, ο οποίος τον έβρισε πλησιάζοντας προς το μέρος του. Τρομαγμένος πλέον ο Χάρι, όπως γράφει, πήγε στην κουζίνα, με τον εξαγριωμένο αδερφό του να τον ακολουθεί.

Ο Χάρι γράφει ότι έδωσε στον αδερφό του ένα ποτήρι νερό και του είπε: «Γουίλι, δεν μπορώ να σου μιλήσω όταν είσαι έτσι». Και συνεχίζει στη βιογραφία του: «Άφησε κάτω το νερό, με ξαναέβρισε και μετά μου επιτέθηκε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο πολύ γρήγορα. Με άρπαξε από τον γιακά, σπάζοντας το κολιέ μου και με έριξε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, και μετά σηκώθηκα όρθιος και του είπα να φύγει».

Συνεχίζοντας, ο Χάρι γράφει ότι ο Γουίλιαμ τον παρότρυνε να ανταποδώσει τα χτυπήματα, επικαλούμενος τους καβγάδες που είχαν όταν ήταν παιδιά. Ο πρίγκιπας Χάρι λέει ότι αρνήθηκε να το κάνει. Ο Γουίλιαμ τότε έφυγε, λέει ο Χάρι, και στη συνέχεια επέστρεψε «δείχνοντας μετανιωμένος και ζητώντας συγγνώμη».

Όταν ο Γουίλιαμ έφυγε ξανά, γράφει ο αδερφός του, «γύρισε και φώναξε: “Δεν χρειάζεται να το πεις στη Μεγκ αυτό”.

“Εννοείς ότι μου επιτέθηκες;” ρώτησε ο Χάρι.

“Δεν σου επιτέθηκα, Χάρολντ” απάντησε ο Γουίλιαμ».

Ο Χάρι λέει ότι δεν το είπε αμέσως στη γυναίκα του – αλλά κάλεσε τον ψυχολόγο του.

Όταν η Μέγκαν παρατήρησε αργότερα «γρατζουνιές και μώλωπες» στην πλάτη του και της είπε για την επίθεση, ο Χάρι λέει ότι «δεν εξεπλάγη τόσο πολύ και δεν θύμωσε τόσο πολύ. Ήταν τρομερά λυπημένη» γράφει στη βιογραφία του.

«Εφεδρικός»: Από πού πήρε τον τίτλο του το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι

Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από ένα παλιό ρητό στους βασιλικούς και αριστοκρατικούς κύκλους: ότι ο πρώτος γιος είναι κληρονόμος τίτλων, δύναμης και περιουσίας και ότι ο δεύτερος είναι επομένως εφεδρικός, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον πρωτότοκο.

Σε ένα σημείο του βιβλίου, ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται την ιστορία του πώς ο πατέρας του, ο σημερινός βασιλιάς Κάρολος, υποτίθεται ότι είπε στη σύζυγό του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα της γέννησης του Χάρι: «Υπέροχα! Τώρα μου έδωσες έναν κληρονόμο και έναν εφεδρικό – η δουλειά μου τελείωσε».

Η δυσαρέσκεια του Χάρι για το γεγονός ότι είναι «εφεδρικός» είναι ένα θέμα που διατρέχει όλο το βιβλίο, μέσα από κεφάλαια για την παιδική του ηλικία, τα χρόνια του στο σχολείο, τη σταδιοδρομία του ως βασιλικός και στον βρετανικό στρατό, τη σχέση του με τους γονείς και τον αδερφό του και τη ζωή του με τη Μέγκαν μέσα από το φλερτ, τον γάμο μέχρι τη δική του εμπειρία της γονεϊκότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις