Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

OXI ΣΤΗΝ προσωρινή κατάπαυση του πυρός... Ουκρανία: Το Κίεβο απορρίπτει κάθε συμφωνία που περιλαμβάνει απώλεια εδαφών

 


Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος επανέλαβε σήμερα ότι το Κίεβο απορρίπτει οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία που θα επέτρεπε στη Μόσχα να κρατήσει τα ουκρανικά εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Ουκρανία, όμως το Κίεβο θα πρέπει να αποδεχτεί την απώλεια των εδαφών που διεκδικεί η Ρωσία.

«Αξίωμα: γιατί θα είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία;» έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία (ο Πούτιν) με τη λέξη ‘συνομιλίες’ προτείνει στην Ουκρανία και τον κόσμο να αναγνωρίσουν ‘το δικαίωμά του να καταλαμβάνει ξένα εδάφη’ και ‘να εδραιώσει την απουσία νομικών συνεπειών για τις μαζικές δολοφονίες σε ξένο έδαφος’. Είναι απολύτως απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Συνομιλία Ερντογάν – Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Πούτιν -σε τηλεφωνική τους επικοινωνία- ότι οι ειρηνευτικές προσπάθειες στον πόλεμο πρέπει να υποστηριχθούν από μονομερή κατάπαυση του πυρός και ένα «όραμα για δίκαιη λύση», είπε την Πέμπτη η τουρκική προεδρία.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ενέργεια και τον διάδρομο σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας και ότι ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Ρώσο ομόλογό του, ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα για να εκκαθαριστεί από Κούρδους μαχητές η συριακή συνοριακή περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις