Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Αϋφαντής κατά Φλώρου: Παραμύθι η θωράκιση των συνόρων

 


Πρέσβης Αϋφαντής: Παραμύθι η θωράκιση των συνόρων – Οι Τούρκοι ανεβαίνουν στις βραχονησίδες – Γιατί σιωπά ο λαλίστατος στρατηγός Κ. Φλώρος

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την τουρκική προκλητικότητα κάνει ο Πρέσβης επί Τιμή Γιώργος Αϋφαντής μέσα από την  Εκπομπή «Παραθέσεις», όπου μίλησε για τα ελληνοτουρκικά.

“Παραμύθι η θωράκιση των συνόρων. Οι Τούρκοι μπαινοβγαίνουν σε ξηρά, θάλασσα, αέρα. Εσκεμμένη πολιτική για εκχωρήσεις στην Τουρκία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε περιορισμένης κυριαρχίας» υποστηρίζει φέρνοντας ως παράδειγμα ακόμα και την φωτογράφιση των ελληνικών αποβατικών στην Λέσβο από τουρκικά drones, για την οποία δεν αντιδράσαμε επαρκώς.

Προτάσεις

Έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ελληνική επικράτεια είναι ξέφραγο αμπέλι, υποστήριξε.

Ανεχόμαστε τις παραβιάσεις και αφού δεν αντιδράμε μάλλον δεν είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο χώρος μας ανήκει.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κυνηγάμε εμείς τα τουρκικά F-16” είπε σε άλλο σημείο και ζήτησε κατάρριψη drone και μάλιστα με όπλα που έχουν περιορισμένο βεληνεκές και έτσι θα φανεί πως έχουν παραβιάσει τα 6 μίλια.

Παράλληλα υποστήριξε ότι Τούρκοι καταδρομείς αποβιβάζονται σε ελληνικές βραχονησίδες συστηματικά σε μια εκστρατεία αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ότι «όποιος πατήσει τα ποδάρια του πάνω, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήτανε», ο πρέσβης επί τιμή δήλωσε:

«Από δηλώσεις πάμε καλά, αλλά δεν υπαρασπίζουμε την εθνική μας κυριαρχία με δηλώσεις. Αν ήμασταν δυνατοί, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε δηλώσεις. Εμείς κάθε τόσο βγαίνουμε και κάνουμε δηλώσεις, λες και είμαστε σε διαγωνισμό ρητορικής και μαγκιάς και οι άλλοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν τα εννοούμε. Δηλαδή τα δοκιμάζουν στην πράξη.

Ανεβαίνουν στα νησιά. Μη λέμε ότι δεν ανεβαίνουν. Οι Τούρκοι περιμένουν μια δήλωση, την οποία όμως πολύ σοφά δεν κάνει ο κ. Φλώρος, ότι δεν ανεβαίνουν και θα βγουν με τα τεκμήρια».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις