Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Δίκη Φιλιππίδη: «Bλέπει» οργανωμένο σχέδιο και Eπιχειρεί να αποδομήσει τις σοβαρές Kαταγγελίες

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο από γυναίκες που δεν τις πήρε στη δουλειά

Απόλυτα οργανωμένες χαρακτήρισε, απολογούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης,

τις εις βάρος του καταγγελίες που τον έφεραν αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο που δεν κατονόμασε.

Κατά την απολογία του, δεν έλειψαν οι αναφορές για τον Σπύρο Μπιμπίλα, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Παράπονο εξέφρασε για τον Σπύρο Μπιμπίλα, λέγοντας: «Θέλει να λέει ότι είναι φίλος μου. Να μην αναφερθώ στο πως έχει μιλήσει για την πρώτη καταγγέλλουσα και τη μητέρα της.

» Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά. Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου κι έτρωγε και κοιμόταν. Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους έχω φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό. Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη;». 

Για Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου

«Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με γι’ αυτό!» είπε αναφερόμενος στην Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται κάθε μέρα στη δικαστική αίθουσα και ήταν από τις πρώτες γυναίκες που έκαναν καταγγελία σε βάρος του.

«Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοϊκανοποιούμουν κι αυτή έφυγε λέγοντας πως πάει στο φίλο της κι εγώ είπα «α εντάξει». Με την κ. Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό! Μια φορά στο καμαρίνι της είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια. Είναι μια δυναμική γυναίκα θα μπορούσε να αντιδράσει. Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook  γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο Μουσούρη. Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα. Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρο του κι ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κα. Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου». 

Για την πρώτη καταγγέλλουσα

Συνεχίζοντας για την πρώτη καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος ηθοποιός επανέλαβε ότι προσπαθούσε να τον προσεγγίσει.

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο από γυναίκες που δεν τις πήρε στη δουλειά. «Οργανώθηκαν σε δικηγορικό γραφείο από δικηγόρο – μάνατζερ. Κατηγόρησαν τον Κιμούλη, το Σπυρόπουλο, δεν βγήκαν όμως. Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πώς μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό». 

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε για τη συνάντηση της συζύγου του Ελπίδας Νίνου με τον Σπύρο Μπιμπίλα και τη μητέρα της καταγγέλλουσας, ενώ για την επίσκεψή της σε παράσταση του το 2020 ανέφερε:

«Μόλις την είδα έξω από το θέατρο, λέω στον Μπιμπίλα «μαζί ήρθατε;». Μου λέει μη δίνεις σημασία. Πήγα προς το αυτοκίνητο μου και εκείνη μου λέει «δε θα μου μιλήσεις;». Της λέω όχι. Μετά δέχτηκα ένα τηλέφωνο από το κ. Νάτσιο για την πρώτη καταγγέλλουσα. Είχε μεταφράσει κάποιο έργο για πατέρα και κόρη μου είπε ο Νατσιος. Το πήγε στο Βαλτινό κι αυτός δεν ενδιαφέρεται. Όταν είπα το όνομα σου, είπε «α ναι είμαστε και οικογενειακοί φίλοι». Δεν ήμασταν οικογενειακοί φίλοι».

Η στιγμή που έμαθε την καταγγελία

«Δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγαίνει η πρώτη καταγγελία. Δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι άνθρωπος του κόσμου και της κοινωνίας. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω αποκλείεται. Λέω δεν υπάρχει! Έρχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πως αισθάνθηκα; Ήθελα να πεθάνω. Μετά  ακούω ότι είναι κι άλλος βιασμός τον οποίο δε θυμόταν! Ούτε ξέρω τι σημαίνει κατά συρροή ούτε τίποτα. Εγώ ξέρω ότι δεν τα έχω κάνει. Μιλάω με τον τότε δικηγόρο μου. Πηγαίνω στην ανακρίτρια. Εκεί σταματάει η μνήμη μου» είπε ο ηθοποιός ο οποίος απέδωσε ως κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί.

«Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις