Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Εισαγγελική έρευνα για τις εταιρείες του πρώην βουλευτή της ΝΔ Θέμη Xειμάρα Σύμφωνα με δημοσιεύματα λάμβανε, μέσω εταιρείας του, αναθέσεις από το Δημόσιο


 Κείμενο Μαρία Ζαχαροπούλου

Στο «μικροσκόπιο» του οικονομικού εισαγγελέα μπαίνει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της

επικαιρότητας με αφορμή δημοσιεύματα ότι λάμβανε, μέσω εταιρείας του, αναθέσεις από το Δημόσιο.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να ελεγχθούν οι επίμαχες συμβάσεις των εταιρειών οι οποίες έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.

Πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο πρώην βουλευτής.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση και ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Χειμάρας αναγνώριζε πως «έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετεί» κάνοντας λόγο για «ακούσια παράλειψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις