Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Γρίπη: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα» – Πρόταση-Bόμβα από τον Καπραβέλο

 


Σε μία πρόταση «βόμβα» προχώρησε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Συγκεκριμένα, πρότεινε να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, λόγω της έξαρσης της γρίπης και των ιογενών λοιμώξεων.

«Ας σκεφτούμε ακόμη και την παράταση των διακοπών των παιδιών. Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα κατά την άποψή μου. Ας το σκεφτεί η Επιτροπή. Υπάρχει έξαρση των ιογενών λοιμώξεων και το κυριότερο και επικίνδυνο είναι ότι δεν έχουμε κλίνες εντατικής», είπε ο κ. Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ, ενώ όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε παιδιά σε ΜΕΘ, σημείωσε:

«Η Αγγλία το πέρασε στις αρχές του Δεκεμβρίου, όταν αναβλήθηκαν σχεδόν όλα τα χειρουργεία καρδιάς διότι τα κρεβάτια εντατικής των παιδιών είχαν καλυφθεί με περιστατικά που αφορούσαν σε ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στην Αθήνα. Αν δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση, είναι προτιμότερο να προστατέψουμε τον παιδικό πληθυσμό. Είναι ένα σοβαρό θέμα», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος, υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες και παράλληλα έχει πέσει η ανοσία μας. Επίσης, κάλεσε τους γονείς να μην πανικοβάλλονται.

«Η καταρροή δεν είναι κάνα τρομακτικό σύμπτωμα για να μας φέρει πανικό» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση του κύματος των ιογενών λοιμώξεων στη χώρα μας. «Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα και όχι η Κίνα», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις