Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

BEPOIA: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα

Βέροια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της 29χρονης μητέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η 30χρονη παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βέροιας, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. «Δεν σκότωσα το παιδί μου» φέρεται να δήλωσε η 29χρονη.

Ο δικηγόρος Βέροιας που ορίστηκε αυτεπάγγελτα, Αντώνης Μπιδέρης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι πριν από λίγη ώρα έλαβε την δικογραφία στα χέρια του και θα την μελετήσει. Ωστόσο, μετέφερε ότι η εντολέας του δηλώνει ότι δεν έριξε αυτή το παιδί της, χωρίς βέβαια να δίνει εξηγήσεις για το πως βρέθηκε στο νερό. Σχετικά με το ψυχιατρικό ιστορικό, ο κ. Μπιδέρης επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού μιλήσει με την κατηγορούμενη και εξετάσει την δικογραφία.

Δηλώσεις έκανε και ο οδηγός ταξί που μετέφερε την μητέρα το μεσημέρι του Σαββάτου από το φράγμα του Αλιάκμονα στα ΚΤΕΛ, στο κέντρο της Βέροιας. Όπως δήλωσε ο οδηγός ταξί, η γυναίκα ήταν αμίλητη και δεν του προξένησε καμία απορία η συμπεριφορά της. Ήταν ήρεμη και δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι.

Βέροια: Ασφυκτικό θάνατο έδειξε η νεκροψία για το 11 μηνών βρέφος

Ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος «έδειξε» η νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε στη σορό του 11 μηνών βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, τα ευρήματα του ιατροδικαστή έδειξαν ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Η 29χρονη που μένει στον Σταυρό Αλεξάνδρειας φαίνεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων, προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.

Βέροια: Έφυγε με ταξί από το σπίτι

Η μητέρα φέρεται να έφυγε με ταξί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί με το παιδάκι της από το σπίτι όπου διαμένει με τη μητέρα της, τον παππού και τον αδερφό της. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στο σπίτι πάλι με ταξί και χωρίς το παιδί, με αποτέλεσμα οι δικοί της να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία. Ο ταξιτζής που την γύρισε ανέφερε ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ο ίδιος δεν υποψιάστηκε κάτι περίεργο.

«Κανείς δεν αγαπάει το παιδί μου»

Σοκάρει η ομολογία της 29χρονης μητέρας, η οποία πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στον Αλιάκμονα, στους αστυνομικούς.

«Κανείς δεν αγαπάει το παιδί μου, ούτε οι γονείς μου το αγαπούσαν», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια της 28χρονης. Η νεαρή μητέρα ομολόγησε την πράξη της έπειτα από πίεση των αστυνομικών και υπέδειξε το σημείο που πέταξε το μωρό.

Βέροια: Σε ξενοδοχείο άλλαξε χρόνο η 29χρονη παιδοκτόνος – Πώς κατάλαβαν την ενοχή της οι αστυνομικοί

Σοκ και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η είδηση για το 11 μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, ενώ φρικιαστική είναι η αποκάλυψη  που θέλει την ίδια την 29χρονη μητέρα να άφησε το μωρό στο σημείο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της, και επέστρεψε την επόμενη ημέρα χωρίς το βρέφος.

Βέροια: Σε ξενοδοχείο άλλαξε χρόνο η 29χρονη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την αποτρόπαιη πράξη της, πήγε στην Αλεξάνδρεια και διέμεινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο. Την επομένη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο σπίτι της. Σε ερωτήσεις των γονέων της για το πού βρίσκεται το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις. Οι γονείς τότε πήγαν και κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τον πατέρα του μωρού, με τον οποίο δεν είναι παντρεμένη, να κατάλαβε τι έχει συμβεί και να την κατήγγειλε.

Βέροια: Πώς κατάλαβαν την ενοχή της οι αστυνομικοί

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες του inveria αναφέρουν πως η 29χρονη μητέρα «προδώθηκε» κατά την ανάκρισή της από τους αστυνομικούς, αφού σε ερώτηση για το πού βρίσκεται το βρέφος, στην αρχή δήλωνε διαφορετικά σημεία, πάντα ποτάμια και λίμνες.

Τελικά, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα είχε μείνει έγκυος από έναν άντρα από διπλανό χωριό. Στη συνέχεια, αυτός αναγνώρισε το μωρό αλλά το παιδάκι μεγάλωνε με τη μάνα, τη γιαγιά και τον παππού της μάνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συμβάν ενημερώθηκε και το προσωπικό της ΕΜΑΚ, ωστόσο το βρέφος εντόπισαν αστυνομικοί περίπου στις 2 τα ξημερώματα στις όχθες του ποταμού, να επιπλέει στο νερό, χωρίς να χρειαστεί να συνδράμουν οι πυροσβέστες για να ανασυρθεί.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Βέροια: Με ψυχολογικά προβλήματα η 29χρονη μητέρα

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Η 29χρονη φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές  πολλές φορές (περίπου 10). Πληροφορίες αναφέρουν ότι της είχε χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή, την οποία το τελευταίο διάστημα είχε σταματήσει να λαμβάνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις