Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Πάτρα: Αυτή είναι η πανέμορφη φοιτήτρια που έσωσε από Βέβαιο θάνατο έναν άνδρα – Τα πρώτα της λόγια


 Πάτρα: Μια φοιτήτρια και ένας εργαζόμενος σε ντελίβερι έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή, από βέβαιο θάνατο στην Πάτρα.

Όλα έγιναν την περασμένη Τρίτη (17/1), με τους δύο να τρέχουν και να κάνουν ΚΑΡΠΑ στον άτυχο άντρα που είχε καταρρεύσει στην πυλωτή της πολυκατοικίας. Ο άνδρας που εργάζεται ως ντελιβεράς έτυχε να περνάει από το σημείο και η φοιτήτρια ειδοποιήθηκε και έτρεξε επειδή μένει στη διπλανή πλυκατοικία. Η βοήθεια που προσέφεραν αποδείχθηκε σωτήρια. Με τα δύο νεαρά άτομα να δέχονται συγχαρητήρια ακόμα και από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Η Πατρινή φοιτήτρια Χρυσάνθη Πουλαράκη ήταν παρούσα στο περιστατικό της περασμένης Τρίτης, το απόγευμα και βοήθησε χάρη στις γνώσεις και την εκπαίδευση της, στο να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Το περαστικό εκτυλίχθηκε στη διπλανή πολυκατοικία από αυτή που μένει.

Πάτρα: Τι δήλωσε η φοιτήτρια

Όπως η ίδια είπε, «εκείνη την ώρα ένας φίλος που έβγαινε από το σπίτι μου, είδε το περιστατικό και γνωρίζοντας ότι εγώ αυτή την περίοδο κάνω εκπαίδευση σε ναυαγοσωστική σχολή με πήρε τηλέφωνο να πάω αμέσως. Με το που έφτασα ήταν κάποιος φίλος του ανθρώπου που έπαθε ανακοπή και εκείνος μεγάλος σε ηλικία περίπου πενήντα χρονών.

Αμέσως είπα ότι γνωρίζω Κάρπα και ξεκίνησα. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ με χτύπησαν στην πλάτη ότι αναλαμβάνουν αυτοί οπότε και σταμάτησα. Επίσης θέλω να αναφέρω με το που έφτασα είδα ότι ο αεραγωγός ήταν πιθανά κλειστός καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ήταν γυρισμένο στο πλάι. Αμέσως προσπάθησα να απελευθερώσω τον αεραγωγό όπως είχα διδαχθεί».

Η Χρυσάνθη Πουλαράκη μετά το περιστατικό έστειλε το εξής μήνυμα: «Γεια σας, σας ευχαριστώ παρά πολύ για την εκπαίδευση που μας κάνετε γιατί σήμερα έδωσα τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο που έπαθε ανακοπή και τώρα καταλαβαίνω πως είναι να σώζεις έναν άνθρωπο γιατί εκεί δεν ήξερε κανένας από πρώτες βοήθειες και μπορεί να πέθαινε μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ».

Πάτρα: Τι είπε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ

Η αναισθησιολόγος διευθύντρια του ΕΚΑΒ Γκέλυ Κανελλοπούλου σε ανάρτηση της στο facebook έγραψε τα εξής: «Με αφετηρία μια επιτυχή ανάταξη ανακοπής θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια 2 νέα παιδιά άγνωστα σε εμένα που έγιναν οι κρίκοι που χρειαζόμουν να κουμπώσω, να γίνω κι εγώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της επιβίωσης μέχρι το Νοσοκομείο. Ήξεραν, τόλμησαν, μετέδωσαν σωστά την πληροφορία, έπραξαν. Συγχαρητήρια και μακάρι να υπάρχουν στο μέλλον πολλοί άλλοι που θα τους μοιάσουν».

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις