Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Σύνθημα «υποταγής» στο WEF από την ΥΠΕΞ της Σλοβενίας: «Όλα τα κράτη να σέβονται τους κανόνες της Παγκόσμιας Τάξης» - Δεν θέλει οι χώρες να βάζουν τα εθνικά συμφέροντα πρώτα

 


Το φετινό Νταβός είχε για ακόμα μία φορά διαγκωνισμό πολιτικών για το ποιος θα είναι πιο κοντά στην “νέα τάξη” και ένα από τα βραβεία σίγουρα θα λάβει η Σλοβένα ΥΠΕΞ που ζήτησε τα κράτη… να υποτάσσονται.

Φαίνεται ότι τα μέτρα για την πανδημία και αυτά που οι ισχυροί ήθελαν δεν ήρθαν και πλέον ζητούν υποταγή! Αυτή πολλοί πολιτικοί θεωρούν πρέπει να είναι η απάντηση στα προβλήματα των πολιτών. Εξουσία και έλεγχος ήταν φέτος στα βασικά “συνθήματα’ του Νταβός.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Tanja Fajon, σηματοδότησε την υποταγή της στην παγκοσμιοποιητική ατζέντα με μια δήλωση (ή απαίτηση) ότι τα κυρίαρχα κράτη πρέπει να «σέβονται» τους διεθνείς κανόνες της «παγκόσμιας τάξης» και να τους βάζουν πάνω από τα εθνικά συμφέροντα.

Η Fajon είναι αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, μέλος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη Σλοβενία.

Η Fajon έλαβε μέρος σε μια συζήτηση στο Davos για τον «παγκόσμιο κατακερματισμό», που φαίνεται να είναι το βασικό θέμα της Συνόδου για το 2023.

Μάλιστα η Fajon ζήτησε μεγαλύτερη συμπερίληψη περισσότερων εταιρικών παραγόντων και όχι απλώς κυβερνήσεων στις πρωτοβουλίες του WEF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις