Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Βρετανία: Αποπομπή βουλευτή για σύγκριση των εμβολίων κατά της covid με το Ολοκαύτωμα


 Ο Andrew Bridgen τέθηκε σε διαθεσιμότητα ως βουλευτής των Συντηρητικών για διασπορά ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της Covid. Αυτό συνέβη αφότου ο βουλευτής του North West Leicestershire δημοσίευσε ένα tweet που συνέκρινε τα εμβόλια με το Ολοκαύτωμα.

Ο επικεφαλής των Συντηρητικών Simon Hart δήλωσε ότι τα σχόλια είχαν «ξεπεράσει τα όρια» και προκάλεσαν μεγάλη προσβολή. Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ καταδίκασε επίσης τα σχόλια, χαρακτηρίζοντας τη σύγκριση «εντελώς απαράδεκτη».

Ο κ. Χαρτ δήλωσε ότι ο Bridgen θα χάσει το κομματικό χρίσμα – που σημαίνει ότι θα συνεδριάζει ως ανεξάρτητος – ενώ θα διεξάγεται επίσημη έρευνα.

«Ως έθνος θα πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχουν επιτευχθεί μέσω του προγράμματος εμβολιασμού», πρόσθεσε ο επικεφαλής του κόμματος. «Το εμβόλιο είναι η καλύτερη άμυνα κατά του Covid που διαθέτουμε. Η παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο προκαλεί βλάβη και κοστίζει ζωές».

Ο βουλευτής εκτίει επί του παρόντος πενθήμερη αποβολή από το Κοινοβούλιο για παραβίαση των κοινοβουλευτικών κανόνων σχετικά με την καταγραφή οικονομικών συμφερόντων. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα, έχει γίνει όλο και πιο έντονος στην κριτική του για τα προγράμματα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά του Covid-19.

Η Karen Pollock, διευθύνουσα σύμβουλος του Holocaust Educational Trust, χαρακτήρισε τα σχόλια «εξαιρετικά ανεύθυνα και εντελώς ανάρμοστα».


πηγή: BBC


Παγκόσμια πανδημιοεμβολιαστική δικτατορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις