Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ανακατεύει πάλι την τράπουλα το Κρεμλίνο με νέο διοικητή των δυνάμεων στην OYKPANIA


 Ο αρχιστράτηγος Σεργκέι Σουροβίκιν –γνωστός με το ανατριχιαστικό παρατσούκλι «στρατηγός Αρμαγεδδώνας»-δεν θα ηγείται των δυνάμεων της Μόσχας στην Ουκρανία καθώς ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την αντικατάσταση του.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού έκανε γνωστό πως επικεφαλής των δυνάμεων της Μόσχας στην λεγόμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία αναλαμβάνει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

Ο Σουροβίκιν θα παραμείνει αναπληρωτής του Γκεράσιμοφ και φαίνεται πως «πληρώνει» μια σειρά από ταπεινωτικές αποτυχίες στα πεδία των μαχών,

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου πως ο διορισμός του στρατηγού Γκεράσιμοφ αποσκοπεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, περίπου δέκα μήνες αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεση στη γειτονική της χώρα.

Ο Γκερασίμοφ διορίστηκε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων και Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον Νοέμβριο του 2012 με διάταγμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και μετά από πρόταση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και έτσι έγινε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας .

Τόσο ο Γκεράσιμοφ όσο και ο Σοϊγκού έχουν δεχθεί έντονες επικρίσεις από στρατιωτικούς αναλυτές σχετικά με τις αποτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σε μια εκστρατεία που το Κρεμλίνο εκτιμούσε ότι θα ολοκληρωνόταν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις