Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Αναπάντητα Eρωτήματα από Παππά, Αρτεμίου


 Σαν βόμβα έσκασε στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, του επιχειρηματία που είχε προνομιακές σχέσεις με την Κουμουνδούρου.

Και αυτό γιατί τα όσα υποστήριξε μέσα στο δικαστήριο και για τις τσάντες με τα λεφτά που… έφευγαν από το ταμείο του επιχειρηματία και κατέληγαν σε εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν σοκ όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα μια σειρά από ερωτήματα για τα όσα αποκάλυψε η γραμματέας του Καλογρίτσα δεν απαντήθηκαν, ούτε φυσικά η προαναγγελία μήνυσης του κ. Νίκου Παππά μπορεί να δώσει εξηγήσεις στα όσα γίνονταν εκείνη την περίοδο και αφορούσαν στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία «δικού του» καναλιού και «δικής του» εφημερίδας.

Πάντως η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση για μία ακόμη φορά μετά την υπόθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνας Ελευθεριάδου, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Την ίδια ώρα η ένταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ χτύπησε «κόκκινο» με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα δύο κόμματα.

Η Ν.Δ. από τη μεριά της μιλά για εκκωφαντική σιωπή τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αποκαλύψεις που έκανε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η γραμματέας του Καλογρίτσα.

Οπως λέει η Πειραιώς, η γραμματέας του κυρίου Καλογρίτσα «κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι “έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ”».

Ο κ. Τσίπρας, τονίζει η Πειραιώς, έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα» από διάφορες πηγές, στο πλαίσιο του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια.

Στα ερωτήματα αυτά απάντησε μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε: «Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κ. Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της.

Οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μία φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν».

Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληγε, χωρίς να απαντά στα άλλα ερωτήματα που προκάλεσε η κατάθεση της κυρίας Διαμάντη, ότι:

«Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς.

Η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της. Ας συνεχίσουν έτσι. Η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει».

Ν.Δ. ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΠΠΑ

«Αναμένουμε να μηνύσει τη γραμματέα Καλογρίτσα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό.

Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους.

Μέχρι τότε η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε».

Το γάντι σήκωσε η Ν.Δ. τονίζοντας: «Αναμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση της δεδηλωμένης πρόθεσης του κ. Παππά να μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα για τις καταγγελίες της. Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα που έχει καταγγείλει με λεπτομέρειες πού κατέληγε το μαύρο χρήμα που έφευγε με τσάντες από το γραφείο του, βάσει όσων κατήγγειλε χθες η γραμματέας του».


Μάλιστα η Ν.Δ. υπενθυμίζει ότι ο Καλογρίτσας έχει καταγγείλει:

«- Οτι ήταν μπροστινός του κ. Παππά στο ΣΥΡΙΖΑ Channel που έστηναν, το οποίο αποτυπώνεται και σε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του.

– Οτι υπήρχε “διευθυντήριο” που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του κ. Παππά, το οποίο του ζητούσε να στηρίξει οικονομικά ΜΜΕ του κόμματος ή στελέχη.

– Οτι τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής που του δόθηκε βάσει της καθοδήγησης Παππά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες κατέληξαν στο Documento με εντολές ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ και ο ίδιος είχε μιλήσει για τσάντες με χρήματα…

Το ότι ο κ. Παππάς δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα, δύο πράγματα καταδεικνύει: είτε ότι όσα λέει ισχύουν και αποδεικνύονται είτε ότι τον φοβάται για όσα ακόμα μπορεί να αποκαλύψει.

Οπότε, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται όσο προχωράει η διερεύνηση της δυσώδους αυτής υπόθεσης!».

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα

Την ίδια ώρα εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, εκτός από την κυβέρνηση, ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ, μετά την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο. Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «σοκαριστικά» όσα κατατέθηκαν και προσθέτει πως τα ερωτήματα που εγείρονται πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

«Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα πλήττει για άλλη μία φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση αυτή του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου, που επιτέθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη σε υψηλούς τόνους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη Ν.Δ. την αναμέναμε. Αλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι, ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή, πιο κοντά στη Ν.Δ. παρά στο κόμμα του. Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δεν θα έβλαπτε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις