Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Ερντογάν: «Μηδενίστηκε το Κοντέρ» – Eπιμένει πως δικαιούται τρίτη υποψηφιότητα


 Με τον χρόνο των εκλογών να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδηγεί την αντιπαράθεση στα άκρα, και όλα αυτά εν μέσω της αναζήτησης από την αντιπολίτευση του ιδανικού υποψηφίου που θα τον κοντράρει, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζεται να διεκδικήσει την τρίτη του θητεία στο ανώτατο αξίωμα. 

Συγκεκριμένα, κατά την 11η συνεδρίαση της εξάδας που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Καλού Κόμματος IYI, τέθηκε θέμα νομιμότητας για την υποψηφιότητα Ερντογάν στις εκλογές. Οι έξι ηγέτες εξέδωσαν κοινή γραπτή δήλωση, όπου αναφέρεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος, για 3η φορά στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Εκείνος, από την πλευρά του απάντησε στην επίθεση της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε με τις αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μετά τις εκλογές του 2018 «μηδένισε το χρονόμετρο. Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί το 2018 είναι ο πρώτος πρόεδρος του νέου συστήματος».

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ντενιζλί και μεταξύ άλλων ανέφερε, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση: «Έστησαν το τραπέζι, αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν υποψήφιο σε αυτό το τραπέζι τα 6 κόμματα. Συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν υποψήφιο, αυτή τη φορά άρχισαν να ρίχνουν λάσπη στην υποψηφιότητά μας».

Και εξήγησε πως «η συνταγματική τροποποίηση που εγκρίθηκε το 2017 με την ψήφο του έθνους μας, είναι τόσο σαφής που δεν υπάρχει περιθώριο για τον παραμικρό δισταγμό ή συζήτηση. Η Τουρκία πέρασε σε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης με τις εκλογές του 2018. Με άλλα λόγια, μηδένισε το χρονόμετρο από αυτή την άποψη. Λογικά, νομικά και de facto, ο πρόεδρος που εκλέγεται το 2018 είναι ο πρώτος πρόεδρος του νέου συστήματος».

Ελπίζω να θάψουμε την κηδεμονία του τραπεζιού

Ακόμα, συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική του, υποσχέθηκε πως θα θάψει «την κηδεμονία του τραπεζιού των 6».

«Φτάνει, λέμε, για όσους επιχειρούν πολιτική μηχανική με ξένη στήριξη που στράφηκαν στο τραπέζι των 6 αντί να επιλέξουν την εθνική βούληση. Όπως βάλαμε τέλος στο πραξικόπημα και στις τρομοκρατικές προδοσίες, ελπίζω να θάψουμε την κηδεμονία του τραπεζιού των 6 στην κάλπη στις 14 Μαΐου και να απογοητεύσουμε όσους θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα μας από μακριά. Μαζέψτε όλους στο τραπέζι των 6, βάλτε FETO, PKK, τρομοκρατικές οργανώσεις, προσθέστε παγκόσμια ΜΜΕ, πρώην υπηρεσίες πληροφοριών, πολιτικούς και εκπροσώπους ιμπεριαλιστών. Ας δούμε τι θα σημαίνουν όλα αυτά μπροστά στη δύναμη της εθνικής βούλησης», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις