Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Απάντηση Μενέντεζ σε Epvτογάν – «Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας»


 Eπίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, εξαιτίας της ακραίας ρητορικής του κατά της Ελλάδας.

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας» επισημαίνει, παραθέτοντας δημοσίευμα της αγγλικής έκδοσης της «Καθημερινής» με τον Τούρκο πρόεδρο να απειλεί την Ελλάδα με τον πύραυλο Ταϊφούν αν δεν «συμπεριφέρεται σωστά».

Μάλιστα σε μία κίνηση με τον δικό της συμβολισμό ο Μενέντεζ έκανε τη συγκεκριμένη παρέμβαση όχι ως ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών αλλά ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Συνεχίζει τις απειλές η Τουρκία

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει τις προκλήσεις η τουρκική πλευρά, αυτή τη φορά με τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, ο οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Χθες, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: “Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ”. Είναι ξεκάθαρη η ‘αδελφοσύνη’ μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ‘θα έρθουμε ξαφνικά’, αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κανάλι στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις