Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο KENO η προσπάθεια Κ.Μητσοτάκη για αλλαγή του Χ.Ράμμου - Δεν τέθηκε καν στην Διάσκεψη των Προέδρων - Το Μαξίμου αναζητούσε τρόπους να «φιμώσει» την ΑΔΑΕ

 


Μπλόκο στις μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για έλεγχο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) μέσω «ξηλώματος» του Χρήστου Ράμμου έβαλε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Το Μαξίμου όπως χαρακτηριστικά σας είχαμε αναφέρει χθες, αναζητούσε τρόπους να απαλλαγεί από την «ενοχλητική» ΑΔΑΕ και σχεδιάζει αλλαγές στην σύνθεση του ΔΣ για να την κάνει πιο «υπάκουη» στις κυβερνητικές βουλές και να εμποδίσει έτσι τις έρευνες για τις υποκλοπές της ΕΥΠ αλλά δεν τα κατάφερε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα δεν μπήκε ούτε καν προς συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων καθώς δεν υπάρχουν τα 3/5 που απαιτούνται για να περάσουν το «πραξικόπημα» της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι για την αντικατάσταση των τριών τακτικών και τεσσάρων αναπληρωματικών μελών της ΑΔΑΕ θα πρέπει να υπάρξει διακομματική συμφωνία που θα εξασφαλίσει πλειοψηφία 3/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας παραδέχτηκε πως το ζήτημα δεν τέθηκε στη διάσκεψη καθώς δεν υπήρχε πλειοψηφία που να διασφαλίζει την «αντικατάσταση» των μελών της επιτροπής. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως το ζήτημα θα τεθεί στη διάσκεψη εφόσον υπάρχει πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αλλάξει τη σύνθεση της ΑΔΑΕ για να είναι «υπάκουη» στις κυβερνητικές βουλές, ώστε να θαφτεί οριστικά στο σκοτάδι το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στους στενούς του συνεργάτες ότι θα πρέπει «να τελειώνουμε με τον Ράμμο».

Αυτό όμως είναι δύσκολο κσθώς η θητεία του Προέδρου της ΑΔΑΕ, ο οποίος έχει αντιταχθεί σθεναρά στις αποφάσεις Μητσοτάκη, δεν έχει λήξει.

Έτσι σε αυτή την στιγμή φαίνεται ότι τώρα για όσο μπορούν στην κυβέρνηση θα “οχυρωθούν” πίσω από την από την εισήγηση Ντογιάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις