Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ρούλα Πισπιρίγκoυ: Προφυλακιστέα για δεύτερη φoρά


 Δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης εκδόθηκε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε προφυλακιστέα και για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της με την σύμφωνη γνώμη Ανακρίτρια και Εισαγγελέα.

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα ολοκλήρωσε σήμερα μετά τις 3 το μεσημέρι την απολογία της , που ξεκίνησε χθες το πρωί και διακόπηκε, καθώς η 34χρονη υπέβαλε χθες το απόγευμα αίτηση εξαίρεσης της Ανακρίτριας .

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απέρριψε την αίτηση της σήμερα , η κατηγορουμένη μεταφέρθηκε ξανά στην Ευελπίδων και ολοκλήρωσε την απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας .

Η 34χρονη είναι ήδη προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας και η δίκη της έχει ξεκινήσει ενώπιον του ΜΟΔ και θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

Απορρίφθηκε από το συμβούλιο πλημμελειοδικών πριν από λίγο η αίτηση εξαίρεσης κατά της 35ης ανακρίτριας που είχε υποβάλλει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η 33χρονη κατηγορούμενη θα συνεχίσει την απολογία της από το σημείο που διεκόπη χθες, μετά τις καταγγελίες περί μεροληψίας της ανακρίτριας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι προηγήθηκε

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετήχθη στα δικαστήρια από τις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στις 8.30 το πρωί, με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια σε δηλώσεις του να καταφέρεται εναντίον δημοσιογράφων και ιατροδικαστών που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Ειδική αναφορά έκανε στην ειδική σύμβουλο της ανακριτικής διαδικασίας και καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, ζητώντας να επιτρέψει την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου, για να φανούν οι επικοινωνίες που είχε με συναδέλφους της ιατροδικαστές που επίσης γνωμάτευσαν στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Μία μέρα νωρίτερα, έντονη ήταν η αντιπαράθεσή του με τον ιατροδικαστή Νικόλαο Καρακούκη, με τον οποίο αντάλλαξαν ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις