Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Μπάκχμουτ: Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν Krasnaya Gora και Pidhodne – Οι Ρώσοι κατέλαβαν μέρος των ορυχείων άλατος στο Σολεντάρ - Οι Ουκρανοί ανατίναξαν γέφυρα στο κέντρο του Μπάκχμουτ για να επιβραδύνουν τους Ρώσους


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τις συνοικίες του Μπάκχμουτ Krasnaya Gora και Pidhodne και διακόπηκε κάθε οδός ανεφοδιασμού τους από το Σλαβιάνσκ.

Στο εσωτερικό του Μπάκχμουτ η προέλαση των Ρώσων αναγκάζει τους Ουκρανούς να ανατινάξουν την γέφυρα στο κέντρο της πόλης για να επιβραδύνουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Στο Σολεντάρ οι Ουκρανοί υποχωρούν ατάκτως και ήδη οι Ρώσοι έχουν καταλάβει μικρό μέρος και των ορυχείων άλατος.

Το μέτωπο στο σύνολό του δείχνει να έχει καταρρεύσει. Όλα ξεκίνησαν πριν τρεις ημέρες με την αιφνιδιαστική μαζική επίθεση των Ρώσων η οποία διέσπασε τις ισχυρές αμυντικές γραμμές των Ουκρανών και στο Μπάκχμουτ και στο Σολεντάρ.

Κυρίως θα λέγαμε στο Σολεντάρ το οποίο είναι καίριας σημασίας και για την κατάληψη του Μπάκχμουτ.

Η κατάσταση δείχνει να είναι μη αναστρέψιμη και ήδη υπάρχουν πολλές αναφορές πως οι Ρώσοι κατάφεραν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί το τελευταίο χρονικό διάστημα και πως επίτηδες επιδείκνυαν αδυναμία για να αποκρύψουν τους αντικειμενικούς τους σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις