Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Mία “ανάσα” πριν την ένταξη της στον αμερικάνικο πτωχευτικό κώδικα η άλλοτε πανίσχυρη Bed Bath & Beyond


 Το τέλος μπορεί να πλησιάζει για την Bed Bath & Beyond, καθώς η αμερικάνικη αλυσίδα με προσιτά σε όλους τους καταναλωτές είδη σπιτιού ανακοίνωσε ότι έλαβε ειδοποίηση αθέτησης υποχρεώσεων από τον δανειστή της, την JPMorgan Chase. Ήδη, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περισσότερο από 20%, σε περίπου 2,56 δολάρια ανά μετοχή.

Η εταιρεία ανέφερε στην κατάθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Πέμπτη ότι «αυτή τη στιγμή, δεν διαθέτει επαρκείς πόρους για να αποπληρώσει τα ποσά στο πλαίσιο των Πιστωτικών Διευκολύνσεων και αυτό θα οδηγήσει την Εταιρεία να εξετάσει όλες τις στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης του χρέους της σύμφωνα με τον Πτωχευτικό Κώδικα των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, η Bed Bath & Beyond απέτυχε «στις ή γύρω στις 13 Ιανουαρίου» να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ως αποτέλεσμα, οι πιστωτές απαιτούν άμεσες πληρωμές.

Έτσι, η Bed Bath & Beyond θα μπορούσε πλέον να αναγκαστεί να υποβάλει αίτηση για αναδιοργάνωση πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11 λόγω των οικονομικών προβλημάτων της. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι μειώνει επίσης το κόστος, μειώνει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και κλείνει καταστήματα και κέντρα διανομής.

Η Bed Bath & Beyond, η οποία ιδρύθηκε το 1971, είναι από τις γνωστότερες αλυσίδες καταστημάτων για την προσιτή διακόσμηση σπιτιού, τα μαγειρικά σκεύη και τα έπιπλα. Η εταιρεία λιανικής έγινε γνωστή για τα πανταχού παρόντα μπλε κουπόνια έκπτωσης 20% και τα σπηλαιώδη καταστήματα της με εμπορεύματα στοιβαγμένα ψηλά μέχρι τα ταβάνια.

Αλλά η ίδια δυσκολεύτηκε να κάνει τη μετάβαση στις ηλεκτρονικές αγορές και να αποκρούσει μεγαλύτερες αλυσίδες όπως η Walmart (WMT) και η Target (TGT) (TGT). Πολλοί αγοραστές στράφηκαν σε αυτούς τους ανταγωνιστές καθώς η καινοτομία των κουπονιών του Bed Bath & Beyond ξεθώριασε –οι καταναλωτές μπορούν να βρουν πολλές φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις στην Amazon (AMZN) (AMZN) και σε άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους.

Η εταιρεία χτυπήθηκε επίσης σκληρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κλείνοντας προσωρινά τα καταστήματα της κατά τη διάρκεια του 2020, ενώ οι ανταγωνιστές της παρέμειναν ανοιχτοί. Επίσης, έχασε το 17% των πωλήσεών της το 2020 και το 14% το 2021.

Η Bed Bath & Beyond εναλλάσσεται μέσω πολλών διαφορετικών στελεχών και στρατηγικών ανάκαμψης τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του πρώην στελέχους της Target, Mark Tritton, ο οποίος έφυγε από την εταιρεία πέρυσι μετά από λιγότερο από τρία χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος. Ως τον Φεβρουάριο του 2022, η Bed Bath & Beyond είχε 950 καταστήματα και 32.000 εργαζόμενους. Η εταιρεία διαθέτει επίσης το κατάστημα λιανικής πώλησης παιδιών buybuy Baby.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις