Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Mαρούσι: BINTEO ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης έξω από τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού


 Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που σημειώθηκε η ισχυρότατη έκρηξη έξω από τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/1) βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί, μάλιστα, και το μηχανάκι με τα δύο άτομα που φέρονται να άφησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό με τη δυναμίτιδα έξω από το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Αναβρύτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή, σταμάτησαν μπροστά από τα γραφεία του συνδέσμου, στην οδό Αναβρύτων και τοποθέτησαν στο σημείο εκρηκτική ύλη. Απίο την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 03:45, προκλήθηκαν ζημιές σε οκτώ καταστήματα, επτά σπίτια και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, δύο άτομα σε μηχανή μεγάλου κυβισμού άφησαν τα εκρηκτικά, πιθανότητα δυναμίτιδα, στην είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, ιδιοκτήτης καταστήματος που βρίσκεται απέναντι από τον σύνδεσμό είπε ότι οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει μόνο έναν δράστη, ο οποίος άφησε τα εκρηκτικά.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στα γραφεία του συνδέσμου, σε διπλανά σπίτια και καταστήματα, ακόμη και σε απόσταση πολλών μέτρων από το σημείο της έκρηξης, καθώς και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Συνολικά, ζημιές υπέστησαν 8 καταστήματα, 7 είσοδοι σπιτιών και 2 αυτοκίνητα

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική που έσπευσε στην περιοχή με 6 πυροσβέστες και 2 οχήματα, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν προκλήθηκε πυρκαγιά από την έκρηξη.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί επίσημα η ακριβής αιτία ή το είδος των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Γι’  αυτόν τον λόγο βρέθηκαν επί τόπου και ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις