Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Mπάκχμουτ: Οι Ρώσοι απέχουν λίγα οικοδομικά τετράγωνα από το κέντρο – Ρωσικό Πυροβολικό «ισοπεδώνει» ουκρανικές οχυρώσεις (βίντεο) Βομβαρδισμοί σε Κίεβο και Dnipropetrovsk - Ηχούν οι σειρήνες σε δεκάδες ουκρανικές πόλεις


 Oι Ρώσοι κατά την διάρκεια της Πρωτοχρονιάς κατάφεραν να φτάσουν λίγα οικοδομικά τετράγωνα από το κέντρο του Μπάκχμουτ γύρω από το οποίο έχουν οχυρωθεί χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες.

Όπως φαίνεται και από σχετικό βίντεο, το ρωσικό Πυροβολικό εντοπίζει τις ουκρανικές οχυρές θέσεις μέσα σε κτίρια του Μπάκχουμτ και τις καταστρέφει μεθοδικά.

.

Nέο σερί βομβαρδισμών έχουν ξεκινήσει από τις βραδινές ώρες οι ρωσικές δυνάμεις.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται με χρήση drone-καμικάζι και πυραύλων cruise.

Αυτή την στιγμή έχουν χτυπηθεί το Κίεβο και το Dnipropetrovsk, ενώ ηχούν οι σειρήνες σε Vinnytsia, Cherkasy, Poltava, Kirovohrad, Mykolaiv, Kherson και Zaporozhye.

Οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης και της θέρμανσης, έκανε γνωστό σήμερα ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Έχει πολλή φασαρία στην περιφέρεια και στην πρωτεύουσα: νυχτερινές επιθέσεις drones», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Κιέβου, ο Ολεξίι Κουλέμπα.

«Οι Ρώσοι έστειλαν αρκετά κύματα Shahed», συνέχισε ο κυβερνήτης, αναφερόμενος στα ιρανικής κατασκευής Shahed-136. «Στο στόχαστρο βρέθηκαν υποδομές κρίσιμης σημασίας. Η αντιαεροπορική άμυνα βρίσκεται επί τω έργω», συμπλήρωσε.

«Μείνετε στα καταφύγια!», απαίτησε από την πλευρά του ο Σερχίι Πόπκο, ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι στο ανατολικό τμήμα της χώρας καταστράφηκαν εννέα UAVs στις περιφέρειες Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια.

Στα χθεσινά αεροπορικά πλήγματα σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και σε επτά άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ρωσόφωνοι στις ανατολικές περιφέρειες αναφέρουν χθες έναν θάνατο άμαχου σε βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στη Γιασινουβάτα, στη Ντονιέτσκ. Ακόμη, ανέφεραν ότι βομβαρδίστηκαν το Ντονιέτσκ και η Μαρίνκα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τον ενδέκατο μήνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις