Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Διάγγελμα Λούλα: Οι βάνδαλοι φασίστες θα τιμωρηθούν – Θα Mάθουμε ποιος τους Xρηματοδότησε

 


Ο πρόεδρος κήρυξε ομοσπονδιακή παρέμβαση» στην Μπραζίλια προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους την πόλη

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Βραζιλιάνου προέδρου Λούλα ντα Σίλβα για τα γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Φανατικοί φασίστες, έκαναν κάτι που δεν έγινε ποτέ στη χώρα μας. Θα τιμωρηθούν. Θα μάθουμε ποιος χρηματοδότησε τους βάνδαλους. Αποφασίζω την παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Μπραζίλια» ανέφερε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του.


Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα καταδίκασε την εισβολή των υποστηρικτών του Ζαΐρ Μπολσονάρο σε κυβερνητικά κτίρια στην Μπραζίλια.

Έκανε λόγο για «βάνδαλους φασίστες» και κήρυξε «ομοσπονδιακή παρέμβαση» στην πρωτεύουσα, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους την πόλη και να αποκαταστήσουν την τάξη.

«Θα τους βρούμε όλους και θα τιμωρηθούν», είπε αναφερόμενος σε εκείνους που ευθύνονται για τις λεηλασίες, από την Αραρακουάρα του Σάο Πάολο -όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη σήμερα.

«Αυτό που συνέβη σήμερα στην Μπραζίλια ήταν βαρβαρότητα», τόνισε ο Λούλα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι υπήρξε «κενό ασφαλείας» στην πόλη.

Θα αναζητηθούν οι χρηματοδότες τους

Ο αριστερός πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης ότι οι αρχές θα βρουν και τους «χρηματοδότες» των μπολσοναριστών, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν πολλές ομιλίες» του πρώην προέδρου Μπολσονάρο μέσα από τις οποίες είχε ενθαρρύνει αυτές τις εισβολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις