Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Nέα προβοκάτσια της Άγκυρας: H Αθήνα διαψεύδει δημοσιεύματα τουρκικών MME για επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου


 Μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να δημιουργήσει ένταση στο Αιγαίο μέσω fake news διαψεύδουν κατηγορηματικά οι ελληνικές Αρχές αναφερόμενες στην «είδηση» που μεταδόθηκε από τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης και ανέφερε ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής αποπειράθηκε να παρενοχλήσει τουρκικό αλιευτικό σκάφος.

Ανώτατη πηγή από το υπουργείο Ναυτιλίας μιλώντας στο OPEN διέψευσε το περιστατικό τονίζοντας ότι ουδέποτε ελληνικό σκάφος έριξε πυρά προς Τούρκους ψαράδες ή εκτόξευσε πέτρες προς το πλοίο τους, κάνοντας σαφές ότι πρόκειται για «τουρκική προβοκάτσια».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το υποτιθέμενο γεγονός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και το τουρκικό δημοσίευμα αποτελεί «ανοησία» και ακόμα μια προσπάθεια της Άγκυρας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Οι ελληνικές Αρχές υπογραμμίζουν ότι δεν έχει γίνει κανένα τέτοιο περιστατικό πρόσφατα στη Λέσβο, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ. Μάλιστα σημειώνουν ότι σε καμία περίπτωση το ελληνικό Λιμενικό δεν θα χρησιμοποιούσε πέτρες για να διώξει τουρκικά αλιευτικά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν πέτρες στα σκάφη του Λιμενικού»

Σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, το πλαστό αυτό βίντεο, αποδεικνύει ότι η Άγκυρα ενοχλείται ιδιαίτερα από το ότι το ελληνικό Λιμενικό αντιμετωπίζει με ψυχραιμία όλα τα περιστατικά στα οποία καλείται να λάβει μέρος.

Τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ισχυρίστηκαν σήμερα Κυριακή 8 Ιανουαρίου ότι η ελληνική ακτοφυλακή ήταν εκείνη που αποπειράθηκε να παρενοχλήσει τουρκικό αλιευτικό σκάφος στα νερά του Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι πλησιάζοντας το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, η Ελληνική Ακτοφυλακή πέταξε αρχικά πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ. Επικαλούνται πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, στο Αιγαίο μεταξύ Μπαλίκεσίρ και Κιουτσιούκουγιου στην περιοχή της Λέσβου, η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε σκάφος ψαράδων, οι οποίοι ψάρευαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Πέταξε πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ. Στη συνέχεια έφτασε η τουρκική ακτοφυλακή και το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις