Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ανδρουλάκης: Οι εικόνες από τη Βραζιλία είναι ανησυχητικές, o Τραμπ έχει φτιάξει «σχολή» που απειλεί δημοκρατικούς θεσμούς

Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να γίνει από όλους αποδεκτό και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλει η διεθνής κοινότητα, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τα γεγονότα στη Βραζιλία, με την εισβολή οπαδών του Μπολσονάρου που θυμίζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο του '21 σχολιάζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, «οι εικόνες από την εισβολή των οπαδών του ακροδεξιού πρώην Προέδρου Μπολσονάρου στα κτήρια της Βουλής, του Προεδρικού Μεγάρου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Βραζιλία και οι εκκλήσεις τους για ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου Λούλα είναι ιδιαίτερες ανησυχητικές και αποδεικνύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει φτιάξει "σχολή", που απειλεί ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη:


Δύο χρόνια μετά τα σοκαριστικά γεγονότα στο Καπιτώλιο, όπου οι οπαδοί του Προέδρου Τραμπ επιχείρησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Οι εικόνες από την εισβολή των οπαδών του ακροδεξιού πρώην Προέδρου Μπολσονάρου στα κτήρια της Βουλής, του Προεδρικού Μεγάρου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Βραζιλία και οι εκκλήσεις τους για ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου Λούλα είναι ιδιαίτερες ανησυχητικές και αποδεικνύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει φτιάξει "σχολή", που απειλεί ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί στο χάος. Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να γίνει από όλους αποδεκτό και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλει η διεθνής κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις