Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: NEA διαβαθμισμένα έγγραφα (σελίδες απόρρητων εγγράφων) εντοπίστηκαν στο σπίτι του Μπάιντεν


 Πέντε επιπλέον σελίδες απόρρητων εγγράφων ανακαλύφθηκαν στις ΗΠΑ,  σε δωμάτιο δίπλα στο γκαράζ της οικογενειακής κατοικίας του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, έκανε σήμερα γνωστό ο Λευκός Οίκος, ενώ εκκρεμεί η ερώτηση του Τραμπ να ψάξει το FBI  όλα τα σπίτια του Αρχηγού του Λευκού Οίκου.

Τα έγγραφα που χρονολογούνται από την περίοδο της αντιπροεδρίας του Τζο Μπάιντεν επί κυβερνήσεως του Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκαν μετά την έλευση επί τόπου το βράδυ της Πέμπτης του νομικού συμβούλου της προεδρίας Ρίτσαρντ Σάουμπερ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδίου.

Οι πέντε σελίδες προστίθενται στους υπόλοιπους φακέλους που βρέθηκαν στην ιδιωτική κατοικία, την ύπαρξη των οποίων ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστή την Πέμπτη, καθώς και σε άλλα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο σε γραφείο στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, την οποία επικαλείται το CNN, τα έγγραφα χρονολογούνται από το 2013 ως το 2016 και αφορούν θέματα όπως η Ουκρανία, το Ιράν και η Βρετανία. Στο γραφείο αυτό του Μπάιντεν βρέθηκαν κυρίως προσωπικά ή οικογενειακά έγγραφα, περιλαμβανομένων κάποιων που αφορούσαν τις διευθετήσεις για την κηδεία του γιου του, Μπο, και επιστολές συλλυπητηρίων. Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα κουτιά με τα απόρρητα έγγραφα περιείχαν και προσωπικά.

Η υπόθεση δεν μοιάζει να είναι τόσο σοβαρή όσο αυτή του Τραμπ, ωστόσο εγείρει ερωτήματα κυρίως για έναν πρόεδρο που επαίρεται για την ηθική του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις