Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Γλυπτά του Παρθενώνα-Σταμπολίδης: Παγκόσμιο και OXI εθνικό το αίτημα επιστροφής τους

 


«Παγκόσμιο» και όχι «εθνικό» χαρακτηρίζει ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης, το αίτημα επιστροφής και επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Έχει αντιστραφεί τελείως το κλίμα, παγκοσμίως», τόνισε ο κ. Σταμπολίδης σε συνέντευξή του στον Αlpha Radio, συμπληρώνοντας ότι «το απαιτεί η παγκόσμια κοινότητα».

Είναι «ηθικό, νόμιμο, δίκαιο και διακυβερνητικό να επιστρέψουν και να επανενωθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Βρετανίδας υπουργού Πολιτισμού, σημείωσε ότι όσοι Βρετανοί υπουργοί Πολιτισμού δήλωσαν κάτι τέτοιο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έπαψαν να είναι υπουργοί.

Ανέφερε, δε, ότι το 2022, σύμφωνα με τους Sunday Times, το 78% του βρετανικού λαού επιθυμεί την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Η περίπτωση του Παρθενώνα, υπογράμμισε, «είναι μία μοναδική περίπτωση, γιατί το μνημείο στέκει επί 2.500 χρόνια πάνω στην Ακρόπολη και απ’ αυτό το μνημείο λείπουν τα μέλη του».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις