Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Τώρα το Oμολογούν – Η Ν.Κεραμέως συνέδεσε την έξαρση της βίας στα σχολεία με τα lockdown Παρόμοιες απόψεις και για τα κρούσματα γρίπης


 Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, παραδέχθηκε πως πλήθος επιστημόνων ταυτίζει την έκρηξη της βίας στα σχολεία με τα παρατεταμένα καθολικά κλεισίματα λόγω κορωνοϊού.

Τώρα τα ομολογούν αλλά αυτοί οι ίδιοι είναι που φιμώνανε τους επιστήμονες που τώρα επικαλούνται. Όταν κάποιος επιστήμονας εξέφραζε την αντίθεσή του για τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι θα έχουν κοινωνικές παρενέργειες, αντιμετώπισε την χλεύη, την απαξίωση και την συκοφαντία από τους ίδιους τους υπουργούς που σήμερα τους επικαλούνται.

Στο ίδιο μήκος κύματος επίσης και για τα κρούσματα γρίπης που επίσης παραδέχθηκε ότι οφείλονται στα lockdown χρησιμοποιώντας βέβαια πιο διπλωματικές λέξεις.

Η κυρία Κεραμέως ξεκίνησε λέγοντας πως: «Κανονικά ανοίγουν αύριο τα σχολεία μας όπως τα είχαμε προγραμματίσει όλα. Δεν έχει αλλάξει κάτι με μια βεβαίως σημαντική προσθήκη καθώς είχε εκδοθεί νωρίτερα φέτος η εγκύκλιος για τη γρίπη.

Είναι μια εγκύκλιος που συνήθως βγαίνει πιο αργά που προβλέπει τη δικαιολόγηση των απουσιών για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη και δικαιούνται έως και 5 μέρες απουσίες οι οποίες δεν προσμετρώνται και δεν καταγράφονται από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο που είναι το διάστημα που μας έχει δώσει το υπουργείο Υγείας για την εποχική γρίπη. Προφανώς οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο εφόσον έχουν συμπτώματα».

Η υπουργός τόνισε πως «ιώσεις έχουμε κάθε χρόνο και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν λίγο περίεργα εξαιτίας του κορωνοϊού. Από κει και πέρα παίρνουμε όλα τα μέτρα και έχει μεγάλη σημασία οι γονείς να παρακολουθούν τα συμπτώματα των παιδιών και από κει και πέρα υπάρχει και το πλαίσιο για τη δικαιολόγηση των απουσιών».

Για την 14χρονη που δεχόταν ακραία κακοποίηση και για πρώτη φορά αύριο θα ξεκινήσει το σχολείο με δικαστική επιτήρηση η υπουργός αναφέρει πως «υπάρχει μια έξαρση της βίας παγκοσμίως. Μάλιστα μερικοί συνδέουν το τελευταίο χρόνο την έξαρση αυτή και με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό γιατί αυτό μείωσε την διάδραση, την κοινωνικοποίηση των παιδιών ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις