Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Η Pfizer απαίτησε από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο τους, παρά τις αντιδράσεις του οργανισμού.

 


Η Pfizer και η BioNTech απαίτησαν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Μάιο του 2021 να εγκρίνει το εμβόλιο τους. Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν δημόσια ότι η αναθεώρηση της Αίτησης Άδειας Βιολογικών Προϊόντων πιθανότατα θα γίνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, αλλά πίσω από τα παρασκήνια κορυφαία στελέχη της υπηρεσίας πίεζαν το Γραφείο Έρευνας και Επισκόπησης Εμβολίων να περάσει γρήγορα την αναθεώρηση.

Η Δρ Marion Gruber, επικεφαλής του γραφείου εκείνη την εποχή, και ο αναπληρωτής της Δρ. Phil Krause ανέφεραν σε ένα υπόμνημά τους, ανέφεραν ότι η αναθεώρηση δεν θα μπορούσε να γίνει πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με ένα μηνύματα που κυκλοφόρησαν.

Αν και αυτό ήταν ήδη μικρότερο από το επιθυμητό διάστημα, ​​«Η OVRR πιστεύει ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια κατά του COVID-19 δεν θα εξυπηρετούνταν με την εσπευσμένη αναθεώρηση και αξιολόγηση των δεδομένων», έγραψε η Gruber σε ένα email προς τον Δρ. Peter Marks, άλλος κορυφαίος αξιωματούχος του πρακτορείου και διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Έρευνας του FDA. Το email αυτό συνόψιζε μια συνάντηση της 19ης Ιουλίου 2021, στην οποία συμμετείχαν οι Gruber, Krause, Woodcock και Marks.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Woodcock και ο Marks «εξέφρασαν ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19… και δήλωσαν τη γνώμη ότι, ελλείψει άδειας, τα κράτη δεν μπορούν να απαιτούν υποχρεωτικό εμβολιασμό και ότι όσοι διστάζουν να κάνουν ένα μη εγκεκριμένο εμβόλιο θα ήταν πιο διατεθειμένοι να εμβολιαστούν όταν το προϊόν έχει άδεια», σύμφωνα με την Gruber.

Τα εμβόλια είχαν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, η οποία γενικά δεν επιτρέπει εντολές. Τα εγκεκριμένα εμβόλια μπορούν να απαιτηθούν μερικώς μόνο ύπο ορισμένα σενάρια.

Η Gruber είπε ότι αυτή και ο Krause ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και θέλουν το εμβόλιο Pfizer να λάβει άδεια το συντομότερο δυνατό. «Ωστόσο, η ανησυχία μας είναι ότι μια ανασκόπηση που υπερ-επιταχύνεται πέρα ​​από την ήδη πολύ γρήγορη ημερομηνία-στόχο της 15ης Σεπτεμβρίου, ως εκ τούτου, μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο (και την αξιοπιστία του FDA) παρά να την αυξήσει», πρόσθεσε.

«Προηγουμένως, θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι υπήρχε σύζευξη μεταξύ ρυθμιστικών αποφάσεων και πολιτικής σκοπιμότητας. Αλλά με αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βλέπετε ότι κάποιοι ασκούν εξουσία στις δήθεν ανεξάρτητες αρχές», δήλωσε στους The Epoch Times ο Δρ Robert Malone.

Μετά απο τις πιέσεις ο FDA ενέκρινε την Αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Pfizer στις 23 Αυγούστου 2021, αφού παρέκαμψε τη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων. Η έγκριση πυροδότησε και άλλες πολλές εντολές, συμπεριλαμβανομένης αυτής για όλο το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

Το εμβόλιο δεν εμποδίζει τη μετάδοση, αυτό είναι κάτι που το γνώριζαν, επομένως δεν ήταν η έγκρισή που θα τερμάτιζε την πανδημία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Woodcock σημείωσε ότι η αίτηση εξετάστηκε σε ένα «άνευ προηγουμένου χρονοδιάγραμμα», αλλά υποστήριξε ότι «οι προσπάθειές μας να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα δεν θυσίασαν σε καμία περίπτωση τα επιστημονικά πρότυπα ή την ακεραιότητα της διαδικασίας μας».

Ο Marks σημείωσε ότι η αίτηση άδειας εξετάστηκε περίπου στο 40 τοις εκατό του χρόνου που απαιτείται συνήθως για να ολοκληρωθεί μια άδεια έκτακτης ανάγκης.

Οι Gruber και Krause παραιτήθηκαν λίγο μετά την έγκριση για τον τρόπο με τον οποίο ο FDA χειριζόταν τα εμβόλια.

Μόλις ένα μήνα αργότερα, ο FDA ενέκρινε και αναμνηστικές δόσεις επειδή το εμβόλιο είχε χειρότερη απόδοση έναντι της παραλλαγής Delta. Από την εμφάνιση της Omicron στα τέλη του 2021, σύμφωνα με μελέτες και δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, τα εμβόλια παρείχαν αρνητική προστασία έναντι της μόλυνσης αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να δώσουν και εκ νέου έγκριση για τους ενισχυτές. Τα δεδομένα έδειχναν απότομες πτώσεις στο ανοσοποιητικό  μέσα σε λίγους μήνες την ενίσχυση. Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα κλινικά δεδομένα για αυτούς που έκαναν ενισχυτές, επειδή διαγράφηκαν όλα στα τέλη του 2022.

Άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που κυκλοφόρησαν το 2022 , έδειξαν ότι η Gruber ανησυχούσε ότι εταιρείες όπως η Pfizer προσπαθούσαν να ρίξουν την ευθύνη στον FDA να εγκρίνει ενισχυτές. Μια επιστολή, από τον Δρ Doran Fink, ο οποίος εργαζόταν για την Gruber, έδειξε στον Fink να διηγείται πώς ο Marks είπε στους εργαζόμενους ότι ο FDA «δεν θα έκανε πια βιαστικές κριτικές».

«Έπρεπε να δαγκώσω τη γλώσσα μου… και να μην ρωτήσω για τις αναμνηστικές δόσεις που υποσχέθηκε η διοίκηση σε όλους μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου!» είπε ο Fink.

Πηγή The Epoch Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις