Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Qatargate: Tο τηλεφώνημα της Καϊλή στην Eυρωβουλευτή Αρενά – Oι επικίνδυνοι δεσμοί


 Η Βελγίδα ευρωβουλευτής Μαρί Αρενά έχει απασχολήσει έντονα τον Τύπο για τις σχέσεις της με τους συλληφθέντες για το Qatargate

Στη Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά εστιάζει το κεντρικό άρθρο της Le Soir, στην έρευνα που διεξάγει για το Qatargate. H ευρωβουλευτής που ανήκει στην ομάδα των Σοσιαλιστών έχει απασχολήσει και άλλες φορές τον Τύπο για πιθανή ανάμειξή της στο σκάνδαλο του Qatargate, ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στους ευρωβουλευτές για τους οποίους ζητήθηκε άρση ασυλίας.

Το νέο δημοσίευμα αναφέρεται στις στενές σχέσεις της Αρενά με τον θεωρούμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι αλλά και στο τηλεφώνημα που δέχτηκε η βελγίδα ευρωβουλευτής από την Εύα Καϊλή στις 9 Δεκέμβρη.

Το τηλεφώνημα της Καϊλή

Ειδικότερα για τη σχέση της Αρενά με τον Παντσέρι το δημοσίευμα αναφέρει πως από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους 389 τηλεφωνήματα. Ακόμα γράφει για την επικοινωνία που είχε πει η Εύα Καϊλή ότι είχε μαζί της, όταν προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον Παντσέρι μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι και δεν κατάφερε να τον βρει και εν συνεχεία επικοινώνησε με τους Βέλγους Ευρωβουλευτές Ταραμπέλα και Αρενά. Αυτή την επικοινωνία επιβεβαιώνει η Μαρί Αρενά.

«Μου τηλεφώνησε η Εύα Καϊλή. Ήμουν σε συνέδριο. Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Της είπα να ηρεμήσει μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω πως απευθύνθηκε στους Ευρωβουλευτές της πολιτικής της ομάδας» αναφέρει το άρθρο.

Η Μαρί Αρενά χαρακτήρισε «επαγγελματική φιλία» τη σχέση της με τον Παντσέρι, ως πρώην συνάδελφοι στην Ευρωβουλή. Υπενθυμίζεται πως η Μαρί Αρενά ήταν εκείνη που αντικατέστησε τον Παντσέρι στην Επιτροπή για τα Ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις