Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Μυστικές Διαπραγματεύσεις Του ΠΟΥ Για Την Πανδημική Συνθήκη Που Λαμβάνουν Χώρα Αυτήν Την Εβδομάδα


 Γράφτηκε από τους Corey's Digs

Οι μυστικές διαπραγματεύσεις του ΠΟΥ για την προτεινόμενη Συνθήκη για την Πανδημία έχουν προγραμματιστεί για τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου. Αυτές οι συναντήσεις αποτελούν μέρος μιας

συνεχούς προσπάθειας για την οριστικοποίηση των προτεινόμενων τροποποιήσεων στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για την ευαισθητοποίηση του κοινού με την κοινή χρήση αυτών των πληροφοριών παντού.

Ο James Roguski, ο οποίος ηγείται της ευθύνης για τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών, έχει συντάξει μια λίστα με σημαντικές αλλαγές μέσω προτεινόμενων τροποποιήσεων στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη Πανδημίας του ΠΟΥ εδώ .

Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από  την υποστοίβα του James Roguski, η  οποία περιγράφει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας του ΠΟΥ.

«Η Επιτροπή Αναθεώρησης των Διεθνών Κανονισμών Υγείας (IHRRC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σχεδιάζει να συνεδριάσει μυστικά από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. Το IHRRC θα εργαστεί για να οριστικοποιήσει αυτό που τώρα είναι 46 έγγραφο σελίδας που περιλαμβάνει προτεινόμενες τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (IHR).

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα:

  1. Αλλάξτε τη γενική φύση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από έναν συμβουλευτικό οργανισμό που κάνει απλώς συστάσεις σε ένα κυβερνητικό όργανο του οποίου οι διακηρύξεις θα ήταν νομικά δεσμευτικές . (Αρθρο 1)
  2. Επεκτείνετε σημαντικά το πεδίο εφαρμογής των Διεθνών Κανονισμών Υγείας για να συμπεριλάβετε σενάρια που έχουν απλώς « δυνατότητα  να επηρεάσουν τη δημόσια υγεία».
  3. Επιδιώξτε την κατάργηση του «σεβασμού της αξιοπρέπειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των ανθρώπων». (άρθρο 3)
  4. Δώστε στον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ έλεγχο επί των μέσων παραγωγής μέσω ενός «σχεδίου κατανομής για προϊόντα υγείας» για να απαιτήσει από τα ανεπτυγμένα κράτη μέρη να προμηθεύουν προϊόντα αντιμετώπισης πανδημίας σύμφωνα με τις οδηγίες. (Άρθρο 13Α)
  5. Δώστε στον ΠΟΥ την εξουσία να απαιτεί ιατρικές εξετάσεις, απόδειξη προφύλαξης, απόδειξη εμβολίου και να εφαρμόζει τον εντοπισμό επαφών, την καραντίνα και τη ΘΕΡΑΠΕΙΑ . (άρθρο 18)
  6. Δημιουργήστε ένα σύστημα παγκόσμιων πιστοποιητικών υγείας σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, συμπεριλαμβανομένων πιστοποιητικών δοκιμών, πιστοποιητικών εμβολίων, πιστοποιητικών προφύλαξης, πιστοποιητικών ανάκτησης, εντύπων εντοπισμού επιβατών και δήλωσης υγείας ταξιδιώτη . (Άρθρα 18, 23, 24, 27, 28, 31, 35, 36 και 44 και Παραρτήματα 6, 7 και 8)
  7. Ανακατεύθυνση απροσδιόριστων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Επειγόντων Περιστατικών Φαρμακευτικών Νοσοκομείων χωρίς καμία ευθύνη . (άρθρο 44Α)
  8. Να επιτρέπεται η αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων υγείας. (άρθρο 45)
  9. Επεκτείνει σημαντικά την ικανότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να λογοκρίνει αυτό που θεωρεί παραπληροφόρηση και παραπληροφόρηση . (Παράρτημα 1, σελίδα 36)
  10. Δημιουργία υποχρέωσης κατασκευής, παροχής και συντήρησης υποδομής IHR στα σημεία εισόδου. (Παράρτημα 10)

Η 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 έως την Τρίτη 30 Μαΐου 2023. Για να εξεταστούν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις κατά την 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, πρέπει να υποβληθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τουλάχιστον 4 μήνες πριν.

Το IHRRC σχεδιάζει να υποβάλει αυτές τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στον ΠΟΥ έως την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Οι Διεθνείς Υγειονομικοί Κανονισμοί είναι υπάρχον, νομικά δεσμευτικό διεθνές δίκαιο. Εάν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις παρουσιαστούν στην 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, θα μπορούσαν να εγκριθούν με απλή πλειοψηφία των 194 κρατών μελών.

Σύμφωνα με τους ήδη συμφωνημένους κανόνες του ΔΚΥ, εάν εγκριθούν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις, τα κράτη μέλη δεν θα χρειαστεί να προβούν σε πρόσθετες ενέργειες. Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα χρειαστεί να παράσχει ψήφους δύο τρίτων για να δώσει τη «συμβουλή και τη συγκατάθεσή» τους.

Δεν θα χρειαζόταν καμία υπογραφή από εθνικούς ηγέτες ».

Δείτε περισσότερα εδώ coreysdigs.com

Προστέθηκε τολμηρή έμφαση

Εικόνα κεφαλίδας: bucketeer-amazonaws 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις