Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Βρέθηκαν συντρίμμια Tου Phantom F-4 - Αγνοούνται οι πιλότοι - Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια

Δεν έχουν εντοπιστεί τα δύο μέλη του πληρώματος ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχουν εντοπισθεί συντρίμμια του αεροσκάφους στην περιοχή της πτώσης.

Αγωνία για την τύχη των χειριστών του του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε, στις 10:30 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχουν εντοπισθεί συντρίμμια του αεροσκάφους στην περιοχή της πτώσης όμως οι δύο πιλότοι αγνοούνται.

Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι ενεργοποίησαν το αυτόματο σύστημα εκτόξευσης όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημα χείλη και παραμένει «ασαφές» το αν τα δύο μέλη του πληρώματος πρόλαβαν να εκτιναχθούν από το μαχητικό πριν αυτό πέσει στη θάλασσα.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι ευνοϊκές, με μικρής έντασης ανέμους.

► Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.

Tην Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις