Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Γάμος: 10 σημάδια που φωνάζουν «don’t do it» – Μήπως να το ξανασκεφτείς;


 Δύο σύντροφοι παίρνουν την απόφαση να προχωρήσουν σε γάμο και να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης όμως όταν έρχεται η ώρα της διοργάνωσης της τελετής, πολλά μπορεί να προκύψουν…

Η προετοιμασία ενός γάμου προσθέτει έξτρα άγχος στα ζευγάρια και σε πολλές περιπτώσεις προκύπτουν μεγάλοι καβγάδες μεταξύ των συντρόφων.

Κορυφαίοι διοργανωτές γάμου, μίλησαν στο insider.com και μοιράζονται 10 σημάδια που αποτελούν «κόκκινη σημαία», δηλαδή καταστάσεις που συμβαίνουν συχνά πριν από τον γάμο και ίσως θα έπρεπε να βάλουν το ζευγάρι σε δεύτερες σκέψεις.

Το μπάτζετ του γάμου

Το μπάτζετ του γάμου αποτελεί την πιο συνηθισμένη διαφωνία μεταξύ των συντρόφων, με τις νύφες κυρίως να έχουν στο μυαλό τους ποσά που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που μπορεί να αντέξει το ζευγάρι. «Αν ο ένας από τους δύο συντρόφους είναι τόσο στα “σύννεφα” πάνω στο θέμα του γάμου, σκέψου τι έχει να γίνει στην υπόλοιπη ζωή» σημειώνει η Leora Soleymani, ιδιοκτήτρια εταιρείας διοργανώσεων γάμων στο Λος Άντζελες.

2. Δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ των συντρόφων

Κατά την διοργάνωση ενός γάμου, φαίνεται κατά πόσο ο ένας σύντροφος σέβεται τα θέλω και τις επιθυμίες του άλλου. Αντιδράσεις όπως «τι το θέλεις τώρα αυτό» αντί «να το συζητήσουμε αυτό» μαρτυρούν κάποιες φορές πως δεν υπάρχει σεβασμός. «Βλέπω σχέσεις που δεν είναι υγιείς και αναρωτιέμαι εάν αυτά τα ζευγάρια θα καταφέρουν να πορευτούν μαζί» σχολίασε η Soleymani.

3. Ο ένας από τους δύο συντρόφους δεν κάνει τίποτα για την οργάνωση του γάμου

Συνήθως ο ένας από τους δύο συντρόφους «τρέχει» περισσότερο την διοργάνωση ωστόσο ο άλλος είναι εκεί και στηρίζει, λέει την γνώμη του, συμβουλεύει ή ακόμα κάνει και χιούμορ. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που ο ένας -συνήθως ο γαμπρός- απέχει απ’ όλα. «Έχω δουλέψει για την διοργάνωση γάμου, που ο γαμπρός δεν έχει εμφανιστεί καθόλου, σε σημείο που αναρωτήθηκα “υπάρχει;”» ανέφερε διοργανωτής γάμου που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

4. Όλα under control αλλά από τον… έναν

Όταν ο ένας από τους δύο συντρόφους θέλει να τα έχει όλα υπό τον έλεγχό του στην οργάνωση του γάμου, αυτό λογικά θα συμβεί και στην υπόλοιπη κοινή ζωή.

5. Ο ένας δεν τα πάει καλά με την οικογένεια του άλλου

Εάν ο ένας από το ζευγάρι δεν τα πάει καλά με την οικογένεια του άλλου πριν από τον γάμο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο έγγαμος βίος δεν θα πάει καλά ωστόσο είναι ένα σημάδι ότι θα προκύψουν πολλές διαφωνίες και καβγάδες στο μέλλον.

6. Κακή επικοινωνία

Εάν το ζευγάρι δεν έχει μεταξύ του καλή επικοινωνία, αυτό είναι κάτι που μπορεί να παρατηρήσει ένας διοργανωτής γάμου. «Αυτό αποτελεί μεγάλη “κόκκινη σημαία”» τονίζει η Soleymani εξηγώντας πως συμπεριφορές παθητικές ή επιθετικές όταν προκύπτει κάποιο ζήτημα ή διαφωνία είναι κακοί οιωνοί. «Στη ζωή θα έρθει η ώρα για σημαντικότερες αποφάσεις από τα λουλούδια του γάμου και το χρώμα στα υφάσματα. Ο τρόπος που το ζευγάρι επικοινωνεί δείχνει πολλά για την μεταξύ τους σχέση» ξεκαθαρίζει.

7. Χρησιμοποιούν τον planner ως “θεραπευτή” για όλα τα προβλήματα στη σχέση

«Σε μία υγιή σχέση, ο ένας θα πρέπει να ηρεμεί τον άλλο όταν προκύπτει άγχος ή πρόβλημα. Εάν ο ένας από τους δύο κάνει χειρότερη την κατάσταση, αυτό δεν είναι καλό σημάδι» σύμφωνα με την Soleymani η οποία συχνά καλείται να παίξει τον ρόλο του “θεραπευτή” για όλα τα προβλήματα σε μία σχέση.

8. Ο ένας από τους δύο ζητά από τον planner να πει ψέματα

Άλλο ένα καμπανάκι ότι μία σχέση δεν έχει καλές βάσεις είναι όταν ένας από τους δύο ζητά από τον planner να πει ψέματα στον άλλο ή να κάνει τον μεσάζοντα. Για παράδειγμα «πες του ότι αυτό δεν είναι διαθέσιμο γιατί δεν μου αρέσει ή γιατί κοστίζει πολλά».

9. Το ζευγάρι είναι αγενές με τον planner

Εάν ένα ζευγάρι είναι απότομο με τον planner, συνεχώς γκρινιάζει και βλέπει πάντα την άσχημη πλευρά σε όλα, αυτό είναι επίσης κακό σημάδι. Γιατί; «Το να σχεδιάζεις τον γάμο σου υποτίθεται πως είναι μία ωραία περίοδος. Εάν δεν βλέπεις τίποτα καλό πριν από την πιο όμορφη στιγμή της ζωής σου, τότε πότε θα δεις;» εξηγεί απλά η διοργανώτρια γάμου.

10. Το ζευγάρι προχωρά σε γάμο χωρίς να το θέλει πραγματικά

«Έχω δει ζευγάρια που ξεσπούν πριν από τον γάμο και σκέφτονται ακόμη και να το ακυρώσουν αλλά λένε “έχουμε κάνει τόσα έξοδα”, “τι θα πουν οι οικογένειες και οι συγγενείς”» σημειώνει τέλος η ίδια. Τελικά προχωρούν σε γάμο χωρίς να αγαπιούνται πραγματικά και προσπαθούν να πείσουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό λέγοντας «είναι καλή κοπέλα» ή «είναι καλό παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις